Aihe: Ihmisoikeudet, Nuoret, Tiedote, Työelämä

Tuntuuko absurdilta? Sitä se totisesti onkin. Vamlasin 130-vuotisuhlaseminaarin paneelikeskustelussa kokemusosaajat ja heidän arkensa kannalta keskeiset toimijat nostavat pöydälle vammaisten lasten ja nuorten elämään liittyviä absurditeetteja ja haasteita ja hakevat niihin ratkaisuja. Paneelin jälkeisessä kutsuvierastilaisuudessa ääneen pääsevät hanketyöntekijä ja vammaisaktivisti Jaana Tiiri, filosofi Ilkka Niiniluoto ja futuristi Perttu Pölönen. Juhlavuoden suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlas viettää tänä vuonna 130-vuotisjuhlaansa. Vuosi huipentuu kolmeen marraskuussa järjestettävään tilaisuuteen (tarkemmat ohjelmat ja aikataulut linkkien takana):

Kaikille avoin, esteetön ja ilmainen Lastenjuhla Musiikkitalon Päälämpiössä la 9.11. klo 10 – 13.30.
Yleisöä ovat viihdyttämässä mm. tubettaja Sita Salminen, Tähdet, Tähdet -ohjelmassakin loistanut Ilta sekä Joulupukki.

Juhlaseminaari ti 12.11. klo 12–14.30 Oodin Maijansalissa.
Palmuasema-blogin ylläpitäjä Sanna Kalmarin nostattava avauspuheenvuoro. Panelisteina yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä, Suomen Yrittäjien verkostoitumispäällikkö Aicha Manai, Sipoon Jokipuiston koulun opettaja Elina Jaakkonen, Riesa Consultative Oy:n yrittäjä Atso Ahonen sekä Helsingin yliopiston tutkija Reetta Mietola. Paneelia moderoi FM Elina Mäkikunnas. Tiukkaa asiaa esteettömyydestä ja monimuotoisuudesta koulumaailmasta työelämään.

Juhlaseminaarin kutsuvierasosio klo 15–18.45 Oodin Maijansalissa.
Keskimäärin 80 prosenttia vammaisista (98 prosenttia kehitysvammaisista) työikäisistä on työelämän ulkopuolella. Joukossa on paljon työkykyisiä, motivoituneita ja myös erittäin koulutettuja tekijöitä. Mitä tämä epäsuhta tarkoittaa yksilön ja yhteiskunnan kannalta? Miten turvaamme kaikille yhdenvertaiset ihmisoikeudet? Entä miten teknologia voi auttaa meitä esteettömän ja yhdenvertaisen tulevaisuuden saavuttamisessa? Ajatteluamme ja asenteitamme ravistelemassa hanketyöntekijä ja vammaisaktivisti Jaana Tiiri, filosofi Ilkka Niiniluoto ja futuristi Perttu Pölönen.

Molempien seminaaritilaisuuksien puheenvuorot striimataan. Niitä voi seurata joko suoratoistona tai tallenteena osoitteen vamlas.fi/verkkolahetys kautta

Lähikuvassa Jaana TIiri LÄhikuvassa filosofi Ilkka NIiniluoto LÄhikuvassa Perttu Pölönen

Kuvat: Kutsuvierastilaisuuden puhujat Jaana Tiiri, Ilkka Niiniluoto ja Perttu Pölönen

Lisätiedot, ilmoittautumiset, haastattelupyynnöt ja kuvat:
Sari Lapinleimu, viestinnän asiantuntija
sari.lapinleimu@vamlas.fi, 040 555 1921
www.vamlas.fi

Jaa tämä: