hae-apurahaa

Hae apurahaa

Vamlas jakaa kaksi kertaa vuodessa apurahoja alle 30-vuotiaille vammaisille tai pitkäaikaissairaille lapsille ja nuorille.

Apurahan käyttötarkoitukset

Vamlasin apurahalla tuetaan vammaisen tai pitkäaikaissairaan lapsen tai nuoren yhdenvertaisia mahdollisuuksia ja itsenäistymistä, taide-, liikunta- tai muita harrastuksia, opiskelua, työnsaantimahdollisuuksia ja näihin liittyviä apuvälineitä. Lisäksi tuetaan vammaisten nuorten kansainvälistymistä.

Ensisijaisesti apuraha myönnetään yksittäisille henkilöille. Joissain tapauksissa apuraha voidaan myöntää ryhmän tai joukkueen jäsenille esimerkiksi kilpailuun tai opintomatkalle osallistumiseen.

Samalle henkilölle apuraha voidaan myöntää pääsääntöisesti vain kerran.

Mihin ei voi saada apurahaa?

Apurahoja ei myönnetä sellaisiin tarkoituksiin tai välineisiin, jotka kuuluvat yhteiskunnallisen rahoituksen tai palvelujärjestelmien piiriin. Apurahoja ei myönnetä toisten järjestöjen tai yritysten toiminnan tukemiseen tai oppilaitosten toimintaan.

Esimerkkejä myönnetyistä apurahoista

Rahastoja hyödyntämällä säätiö on jakanut apurahoja sekä tukenut vammaisten lasten ja nuorten harrastuksiin ja harrastuksiin liittyviin apuvälineisiin liittyviä hankintoja. Lisäksi on tuettu vammaisten nuorten kansainvälisiä kilpailu- ja leirimatkoja.

Vuonna 2023 säätiö myönsi yhteensä 17 648,15 euroa apurahahakemusten perusteella vammaisille lapsille ja nuorille.

Hakulomake ja hakuohjeet

Hakuajat

  • Apurahoja myönnetään kaksi kertaa vuodessa.
  • Kevään apurahahakemusten tulee olla perillä 2.5. mennessä.
  • Syksyn apurahahakemusten tulee olla perillä 2.11. mennessä.

Päätökset apurahoista

Tuen ja apurahojen kohteet päättää Vamlasin hallitus sen nimittämän apurahatoimikunnan esityksestä. Apurahatoimikuntaan kuuluu Vamlasin toiminnanjohtajan lisäksi kaksi asiantuntijaa ja se kokoontuu kaksi kertaa vuodessa.