lastenleirit

Koulu ja opiskelu

Tuemme vammaisten lasten ja nuorten opintoja ja teemme yhteistyötä oppilaitosten kanssa esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden turvaamiseksi.

Oppilaitosyhteistyö

Vammaisen lapsen ja nuoren koulutuspolku ja siihen liittyvät asiat ovat keskeinen osa toimintaamme ja vaikuttamistyötämme. Teemme useissa kehittämishankkeissa yhteistyötä oppilaitosten kanssa. Hankkeissa on mm. kehitetty esteetöntä korkeakouluopiskelua ja tuettu erityisammattioppilaitosten työelämäyhteistyötä.  Teemme erilaisia selvityksiä ja toteutamme tapahtumia yhdessä oppilaitosten kanssa.  Vamlasilla on myös edustus joidenkin oppilaitosten johtokunnissa.

Tiedekummit

Vamlas tekee Tiedekummit-yhteistyötä Tiedekeskus Heurekan kanssa. Vuosittain Vamlas kustantaa yhden pääkaupunkiseudun erityiskoululuokan tutustumisretken Heurekaan.

Tutustumisretken saaneet koululuokat: Postipuun koulu, Espoo (2012), Solakallion koulu, Helsinki (2013), Uomarinteen koulu, Vantaa (2014) ja Hakalanpolun koulu, Hyvinkää (2015), Espoon Kilon erityisluokka 4D (2016), Hiidenkiven peruskoulu, Helsinki (2017), Aurinkolahden peruskoulu, Helsinki (2018).

Koulu ja opiskelu

Tavoite 24 -kampanja

Tavoitteenamme on, että vammainen lapsi tai nuori voi käydä tavallista koulua ja saa kouluun tarvitsemansa tukitoimet. Tämän tavoitteen edistämiseksi toimimme Tavoite 24 -kampanjassa yhdessä muiden vammaisjärjestöjen kanssa. Kampanjan nimi tulee YK:n vammaissopimuksen artiklasta 24.

Tavoite 24 -kampanjassa ovat mukana Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö, Kehitysvammaisten Tukiliitto, ADHD-liitto, FDUV, Kehitysvammaliitto ja Me osalliset – Vi delaktiga.

Katso Tavoite 24 -kampanjan videot