ytry-verkosto

Mukana-verkosto

Mukana-verkosto (ent.YTRY) on vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten vanhempien ja yhdistysten yhteistyöverkosto. 

Tilaa Mukana-verkoston uutiskirje

Mukana-verkosto ajaa perheiden asiaa

Mukana-verkosto kokoaa yhteen kaikki vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten ja heidän perheidensä asiaa ajavat toimijat. Verkosto on valtakunnallinen, ja sen toiminta perustuu lapsen oikeuksiin ja lapsinäkökulmaan. Mukana on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Mukana-verkosto on alun perin Lastensuojelun keskusliiton perustama yhteistyöryhmä, joka siirtyi osaksi Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiön toimintaa vuonna 2008. Vamlas koordinoi verkoston toimintaa, ylläpitää viestintää sekä järjestää kokoukset, seminaarit ja matkat yhteistyössä jäsenten kanssa.

Tavoitteet

  • Nostaa esiin hyviä käytäntöjä ja kehittämisen kohteita ja edistää palveluiden ja innovaatioiden syntymistä ja leviämistä.
  • Tehdä näkyväksi vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten ja heidän perheidensä arkea ja kokemuksia.
  • Edistää toimijoiden välistä vuoropuhelua.

Toimintatavat

Kokoonnumme neljä kertaa vuodessa työkokouksiin, minkä lisäksi teemaryhmät keskittyvät tarvittaessa työstämään ajankohtaisia aiheita. Tapaamiset järjestetään pääasiassa pääkaupunkiseudulla jäsenjärjestöjen tiloissa. Toimintaamme voivat osallistua myös muualla Suomessa asuvat toimijat – vaikuttamistyömme on valtakunnallista.

Liity jäseneksi!

Verkoston jäseneksi ovat tervetulleita kaikki vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten ja heidän perheidensä asiaa ajavat toimijat. Jäseneksi voi liittyä organisaation edustajana tai yksityishenkilönä. Jäsenet sitoutuvat edistämään vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten ja heidän perheidensä asemaa, palveluita ja yhdenvertaisuutta. Jäsenyys on maksutonta.

Jos haluat liittyä verkostoon, laita viestiä osoitteeseen mukana(at)vamlas.fi