tiistai, 12. marraskuuta, 2019 klo 15:00

Aika: ti 12.11. klo 15-18.45
Paikka:
Keskustakirjasto Oodi, Maijansali, Töölönlahdenkatu 4

 

Suoraa puhetta, ajattelemisen aihetta ja rohkeita visioita

Vamlasin 130-vuotisjuhlavuosi huipentuu Oodin Maijansalissa järjestettävään kutsuvierasseminaariin. Yleisön asenteita on ravistelemassa ja tulevaisuuden näkymiä visioimassa kolme huikeaa asiantuntijaa: hanketyöntekijä ja vammaisaktivisti Jaana Tiiri, filosofi Ilkka Niiniluoto ja futuristi Perttu Pölönen. Tilaisuus päättyy Visual Voicen musiikkiesitykseen sekä vapaamuotoiseen kuohuviinitarjoiluun.

Juhlavuoden suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

 

Ohjelma:

15.00 Kahvit (tarjolla Maijansalin ulkopuolella ennen seminaarin alkua)

15.30 Tilaisuuden avaus: toiminnanjohtaja Pauliina Lampinen

15.35 Hallituksen pj Heikki Teittinen lukee juhlavuoden suojelijan, presidentti Sauli Niinistön tervehdyksen

15.45 Hanketyötekijä ja vammaisaktivisti Jaana Tiiri: Kun ilmastonmuutoksen torjuminen tuntuu vammaisesta nuoresta helpommalta kuin omien oikeuksien ajaminen.

16.15 Filosofi Ilkka Niiniluoto: Irti totuudenjälkeisestä ajasta, kohti oikeudenmukaista maailmaa.

16.45 Futuristi Perttu Pölönen: Eksponentiaalisten teknologioiden tarjoamat mahdollisuudet yksittäisille ihmisille, työelämälle ja yhteiskunnalle.

17.15 Päätössanat: Jaana Tiiri

17.30 Musiikkiesitys: Visual Voice

18.00 Kuohuviinitarjoilu ja vapaata keskustelua

18.45 Tilaisuus päättyy

Tilaisuus striimataan, joten puheenvuoroja pääsee seuraamaan tämän linkin kautta  joko suoratoistona tai tallenteena.

Kutsuvierasseminaaria edeltää avoin seminaaritilaisuus (edellyttää ilmoittautumista).
Lauantaina 9.11. klo 10 alkaen kohdataan puolestaan esteettömässä, ilmaisessa ja niin ikään kaikille avoimessa Lastenjuhlassa Musiikkitalon Päälämpiössä – tervetuloa!

Lisätiedot: sari.lapinleimu@vamlas.fi, 040 555 1921

 

Lähikuvassa Jaana TIiri

Jaana Tiiri:
Kun ilmastonmuutoksen torjuminen tuntuu vammaisesta nuoresta helpommalta kuin omien oikeuksien ajaminen

Mistä aloittaa maailman muuttaminen, jos jo omaan elämään vaikuttaminen tuntuu mahdottomalta tehtävältä? Moni vammainen lapsi ja nuori kokee osattomuutta oman elämänsä valintoihin ja sisältöön. Tämä osattomuuden kierre on katkaistava yhdenvertaisen yhteiskunnan luomiseksi.

Aspa-säätiön Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeessa työskentelevä vammaisaktivisti Jaana Tiiri rakentaa maailmaa, jossa vammaisilla lapsilla ja nuorilla on valtaa ja valmiuksia päättää omista asioistaan ja elämästään. Hän uskoo, että lasten ja nuorten vaikutusmahdollisuuksien laajentaminen on avainkysymys saavutettavamman maailman ja ihmisoikeuksien toteutumisessa. 

LÄhikuvassa filosofi Ilkka NIiniluoto

Ilkka Niiniluoto:
Irti totuudenjälkeisestä ajasta, kohti oikeudenmukaista maailmaa

Sosiaalisessa mediassa ja politiikassa yleistynyt valheiden välittäminen on toivottavasti ohimenevä vaihe, kun ihmisoikeuksien turvaamisen ja syrjinnän ehkäisemisen avulla pyritään parempaan maailmaan.
Ilkka Niiniluoto on teoreettisen filosofian emeritusprofessori Helsingin yliopistossa. Tieteenfilosofina hän on korostanut valistuksen, totuuden tavoittelun ja kriittisen ajattelun merkitystä. Ihmiskäsityksiä hän pohtii teoksessaan Hyvän elämän filosofiaa (SKS, 2015).

LÄhikuvassa Perttu Pölönen

Perttu Pölönen:
Eksponentiaalisten teknologioiden tarjoamat mahdollisuudet yksittäisille ihmisille, työelämälle ja yhteiskunnalle

Elämme koko ihmiskunnan historian kiinnostavinta aikaa, sillä teknologinen murros muuttaa elinympäristöämme nopealla vauhdilla. Teknologia voi auttaa meitä myös esteettömän tulevaisuuden saavuttamisessa, mutta minkälaisia visioita uskallamme ajatella kymmenen vuoden päähän?

Perttu Pölönen on keksijä, puhuja ja säveltäjä, jonka MIT Tech Review on nimennyt 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa. Hän uskoo seuraavan teknologisen murroksen synnyttävän inhimillisen vallankumouksen ja näkee sen vuoksi tulevaisuuden tuovan runsaasti ennennäkemättömiä mahdollisuuksia.

 

Jaa tämä: