Aihe: Ihmisoikeudet, Nuoret

Nuorisotoimintaa harjoittavat vammais- ja potilasjärjestöt kysyivät nuorilta, millaisia teemoja nämä haluavat mukaan kuntavaaliväittelyihin ja päätöksentekoon. Nuorten kanssa käytyjen keskustelujen perusteella rakennettiin somekampanja, joka nostaa esiin kolme keskeiseksi noussutta teemaa. Näitä teemoja ovat yhdenvertaisuus, saavutettavuus ja esteettömyys.

Termit ovat tuttuja, mutta mitä ne nuorten arjessa tarkoittavat? Tämä selviää kuvateksteistä, jotka nekin on muotoiltu valmiiksi nuorten kommenttien pohjalta.

Kampanjamateriaalista löytyvät valmiit kuvat ja tekstit Twitteriin, Instagramiin, Facebookin ja LinkedIniin. Koko paketti tarjotaan nyt kaikkien asiasta kiinnostuneiden käyttöön.

Kuva- ja tekstimateriaali löytyy kanavittain ryhmiteltynä täältä.

Kokonaisuuden hahmottamisen apuna on samasta osoitteesta löytyvä rakennemalli (pdf-tiedosto).

Valitse omat kanavasi ja tärkeät teemasi, hyödynnä materiaaleja joko osin tai kokonaan ja haasta myös verkostoasi mukaan talkoisiin. Asiat muuttuvat vain, kun niistä puhutaan paljon, ymmärrettävästi ja leveällä rintamalla!

#kuntavaali2021 #nuoret

Vaaliterveisin,

VNY – Vammaisjärjestöjen nuorisoyhteistyö:
Aivoliitto, Epilepsialiitto, Invalidiliitto, Kuuloliitto, Kuurojenliitto, Lihastautiliitto, Nuorisoyhteistyö, Seitti, Näkövammaisten liitto, Suomen CP-liitto ry, Suomen kuurosokeat

Lisätietoja antavat Vamlasin työllisyyskoordinaattorit:
Pia Vaajakallio, pia.vaajakallio@vamlas.fi
Anu Lönnqvist, anu.lonnqvist@vamlas.fi

Lue vaikuttajanuori ja kuntavaaliehdokas Selinä Neran blogi vaikuttamisesta nuorisopolitiikassa: Vammaisten näkökulma mukaan kaikkiin päätöksiin | Vamlas

Jaa tämä: