Aihe: Työelämä, Yleiset

Koulutuksessa työllistämispalveluiden toimijat saavat konkreettiset työkalut yritysten kontaktointiin ja yhteistyön rakentamiseen, omien palveluiden sanoittamiseen sekä kauppojen loppuun viemiseen. Kevään aikana toteutetaan koulutukset Oulussa (to 25.4.) ja Rovaniemellä (pe 3.5.).

Työ-, yksilö- ja uravalmentajat, työhönvalmentajat, opettajat ja ohjaajat sekä yrityskoordinaattorit ja hanketyöntekijät ovat ilmaisseet kaipaavansa tukea yritys- ja työnantajayhteistyön suunnittelemiseen ja toteuttamiseen. Yhteydenotot yrityksiin saattavat tuntua pelottavilta ja keinot keskustelun jatkamiseen ja kauppojen loppuun viemiseen riittämättömiltä. Tämä näkyy myös työllistämispalveluita tarjoavien toimijoiden ajankäytössä.

– Tiedämme, että 90 prosenttia työllistämispalveluiden työstä tehdään tällä hetkellä asiakkaiden eli työllistettävien kanssa ja 10 prosenttia yritysten kanssa. Järjestyksen pitäisi olla juuri päinvastainen. Suurin osa ajasta tulisi käyttää työnantajayhteistyöhön, Vamlasin yritysyhteistyöstä vastaava Pauli Leinonen toteaa.

– Yritykset lähtevät mukaan, jos ne kokevat hyötyvänsä siitä. Tämä edellyttää pitkäjänteistä suhteen rakentamista. On osattava esittää oikeita kysymyksiä, maltettava kuunnella vastauksia tarkalla korvalla sekä tarjottava yrityksen tarpeita vastaavia ratkaisuja.

Päivän koulutuksessa saadaan tietoa ja käytännön työkaluja yritysten kontaktoimiseen, palveluiden sanoittamiseen ja kauppojen loppuun viemiseen. Osallistujat oppivat erilaisia kysymys- ja neuvottelutekniikoita, ottavat oman osaamisensa ja vahvuutensa tehokkaaseen käyttöön ja rohkaistuvat siirtämään oppimansa asiat myös käytäntöön. Osallistujat saavat päivän annista myös kirjallista materiaalia.

Kouluttaja Pauli Leinonen (kuvassa) on yksi Vamlasin RATKO-työnmuotoilumenetelmän kehittäjistä. Hän käyttää menetelmää työssään ja toteuttaa yrityksissä myös siihen liittyviä koulutuksia. Leinonen on kouluttanut työhönvalmentajia yritys- ja työnantajayhteistyössä eri puolilla Suomea. Palaute koulutuksista on ollut erinomaista. Tunnustusta on tullut julkisestikin: Leinonen sai Vates-säätiön Tulisielu-kunniakirjan menestyksellisestä työhönvalmennus- ja yritysyhteistyöstä vuonna 2015.

Ilmoittaudu Oulun koulutukseen viimeistään 15.4.2019.

Ilmoittaudu Rovaniemen koulutukseen, viimeistään 22.4.2019.


Kysy lisää: Pauli Leinonen, puh. 044 7345 845, pauli.leinonen@vamlas.fi
Kurssin hinta: 140 e (sis. alv), aamu- ja päiväkahvit sisältyvät hintaan.

Jaa tämä: