Aihe: Lapset ja perheet, Opiskelija-asunnot, Yleiset

Etsitkö uutta kotia? Vamlasin opiskelija-asunnoissa Helsingissä on pari asuntoa vapaana. Asunnot on tarkoitettu opiskelijoille, joilla on vammaispalvelulain mukainen oikeus palveluasumiseen.

Esteettömät opiskelija-asunnot sijaitsevat kauniissa ja merellisessä Lauttasaaressa. Pyörätuolilla pääsee helposti läheisille meren rannan ulkoilureiteille ja uimarannalle on parisataa metriä matkaa. Myös Lauttasaaren ostoskeskus ja metroasema ovat lähellä.

Samassa talossa on muitakin HOASin opiskelija-asuntoja ja asukkailla on keskenään yhteistä toimintaa. Talossa toteutuu hyvin yhteisöllisyyden ja inklusiivisuuden periaate:

”Täällä eletään yhdessä opiskelija-elämää ja kohdataan arjessa toisia opiskelijoita. Kukin elää omannäköistään elämää. Sitä energiaa on hienoa seurata vierestä,” kommentoi yksi asumispalveluohjaajista.

Asukkaiden palautetta

Vamlasin opiskelija-asuntojen entiset ja nykyiset asukkaat kommentoivat asumistaan:

”Saan olla kotona miten haluan, mutta apua on aina saatavilla. Myös kaverit viihtyvät kotonani. Ohjaajat ymmärtävät, että tämä on minun kotini ja arvostavat asukkaiden yksityisyyttä”.

”Asumispalveluohjaajat kyselevät asukkaiden kuulumisia, mutta eivät utele liikaa. He ovat aidosti kiinnostuneita mun asioista, kannustavat ja luottavat mahdollisuuksiini”.

”Sen todella näkee, että täällä on tehty töitä sen eteen, että ihmisten olisi hyvä olla ja kaikkien potentiaali saataisiin maksimaalisesti käyttöön”.

“Jokaisella asukkaalla on omat asunnot ja yksityisyyttä kunnioitetaan. Asuntoihin ei tulla muuta kuin luvan kanssa, soiton jälkeen. Kaikki paitsi siivoaminen tulee tehdä itse. Apua kyllä saa kun pyytää, oli se sitten vuoan laittaminen uuniin tai isompi homma. Henkilökunta oli aidosti kiinnostunut asukkaistaan, mutta eivät udelleet liikoja. Vamlasia parempaa ensimmäistä ”omaa asuntoa” ei olisi voinut toivoa”.

Kysy lisää:

Mikäli olet kiinnostunut vapaista asunnoista, ota yhteyttä asumispalveluyksikön johtajaan Linnea Haatajaan, p. +358 40 744 0491, linnea.haataja(at)vamlas.fi

Lue lisää opiskelija-asunnoista

Jaa tämä: