Aihe: Työelämä, Yleiset

4H-liiton esimerkki osoittaa, että vammaisten ja osatyökykyisten nuorten osallistumiseen ei aina tarvita erityisjärjestelyjä tai painotuksia. Riittää, että toiminta on joustavaa ja kaikille avointa.

Vamlas myönsi Vastuullisen kesäduunikampanjan 2017 kunniamaininnan Suomen 4H-liitolle vammaisten ja osatyökykyisten nuorten kesätyöllistämisestä. Heidän työnsä nuorten parissa on pitkäjänteistä ja tulevaisuuteen katsovaa. Kaikki nuoret ovat tervetulleita mukaan, eivätkä erilaiset rajoitteet estä osallistumista toimintaan. 4H-liitolla on halu edistää myös vammaisten nuorten valmiuksia kohdata työn ja arkielämän haasteita.

Palkintoa olivat vastaanottamassa 4H-liiton nuorten työelämävalmiuksista vastaava kehityspäällikkö Hilkka Näse ja Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Hilkka Eskelinen. Palkinnon luovuttivat Riku Silander & Vamlasin Vahti-hankkeen projektipäällikkö Pauli Leinonen. Riku on ollut aktiivinen sekä 4H:n että Vamlasin toiminnassa, viimeksi Vamlasin kokemusosaajakoulutuksessa.

Parhaille kesätyönantajille jaettiin palkintoja Vastuullisen kesäduunikampanjan päätöstilaisuudessa 29.8. Vamlas on toiminut asiantuntijakumppanina kampanjassa useita vuosia ja tuonut mukana oleville työnantajille tietoa vammaisten nuorten työllistämisestä. Yhdessä on järjestetty mm. Avaa silmät osaamiselle -kesätyötapahtumia nuorille, joilla on muita heikommat mahdollisuudet saada kesätöitä.

Nuoret haluavat jatkaa samassa kesätyöpaikassa
Suomalaiset työnantajat hoitavat kesätyöhön liittyvät asiat hyvin, ja nuorten kiinnostus työelämää kohtaan lisääntyy kesätyön myötä. Yli 90 prosenttia kesätyöntekijöistä olisi valmis työskentelemään yrityksessä jatkossakin. Kuitenkin vain hieman yli puolet kokee kesätyön lisänneen kiinnostusta työnantajan toimialaa kohtaan. Työnantajat siis hukkaavat tilaisuuden saada nuoret kiinnostumaan toimialastaan. Tulokset selviävät T-Median toteuttamasta Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanjaan liittyvästä kesätyötutkimuksesta. Kilpailuun osallistui 128 työnantajaa ja vastauksia saatiin 6000 kesätyöntekijältä.

Vastuullisin kesäduuni 2017 -kilpailun voittoon ylsivät suurten yritysten sarjassa asuntosijoitusyhtiö Kojamo sekä pienten ja keskisuurten sarjassa kemian alan yritys Kraton Chemical. Suurten organisaatioiden sarjassa hopeaa sai työeläkeyhtiö Ilmarinen ja pronssia cleantech-yritys Ensto. Pienten ja keskisuurten sarjassa toisen sijan sai lasten leiritoimintaa järjestävä Lasten Kesä ja pronssia kone- ja metallialan yritys Alfa Laval Aalborg.

Taloudellinen tiedotustoimisto TATin ja T-Median luotsaamaan Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanjaan osallistui tänä vuonna ennätykselliset 371 työnantajaa, jotka tarjosivat yhteensä yli 55 000 vastuullista kesätyöpaikkaa. Kampanjaan osallistuvat työnantajat sitoutuivat kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen, jotka ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja työtodistus. Vuoden 2017 kampanjan pääyhteistyökumppanit ovat Telia, Nokia, Destia, S-ryhmä, Opteam, Varma ja Oikotie Työpaikat. www.kesaduuni.org

Jaa tämä: