Aihe: Tiedote

Hyvällä taloushallinnolla vapautetaan substanssiosaajien energia oikeisiin asioihin. Näin toteaa uusi talouspäällikkömme Sanna Lahovaara.

Numeroissa kiehtoo se, miten niillä voi helpottaa päätöksentekoa ja konkretisoida ihmisille erilaisia vaihtoehtoja. Minulle taloushallinto on palvelufunktio ja organisaation ”basso”. Se antaa porukalle hyvän tekemisen tahdin, eikä sitä huomaa niin kauan kuin kaikki toimii. Hyvällä taloushallinnolla vapautetaan substanssiosaajien energia siihen, missä he ovat hyviä.

Olen opiskellut Saksassa ja valmistunut siellä Diplom-Kauffrauksi (Suomen KTM). Työhistoriani on varsin kirjava: olen toiminut muun muassa tekijänoikeusjärjestön hallintopäällikkönä, pienen elokuvateatterin teatteripäällikkönä sekä elokuvafestivaalin kaupallisena tuottajana.

Vamlasissa aloitin lokakuussa 2020. Minua on aina motivoinut tekemisen merkityksellisyys, ja pidän säätiön toimintaa juuri sellaisena. Säätiössä tehtävän työn moninaisuus on ollut minulle yllätys – samoin se, miten hyvin digitaaliset välineet on otettu organisaation käyttöön.

Uuden työn haltuun ottaminen on ollut etätyöaikana hieman haastavaa: en ole voinut vain huikata naapurihuoneeseen kysyäkseni jotakin. Puhelimella soittaminen on spontaania ovensuukeskustelua korkeamman kynnyksen takana. Vastaanotto on tästä huolimatta ollut avoin ja keskusteleva. Porukka on osoittautunut humaaniksi, osaavaksi ja huumorintajuiseksi – toivottavasti pääsen pian myös tapaamaan uudet työkaverini!

Vapaa-ajallani teen pitkiä kävely- ja pyörälenkkejä ja käyn uimassa. Kulttuuria kulutan laidasta laitaan: pidän niin elokuvista, teatterista, museoista, näyttelyistä kuin musiikistakin. Myös ystävät ovat minulle todella tärkeitä.

Oli kyse sitten työstä tai vapaa-ajasta, uskon avoimuuteen ja rehellisyyteen. Arvostan ihmisyyttä, ystäviä ja läheisiä sekä oikeudenmukaisuutta. Pidän myös siitä, että asia kuin asia hoidetaan rennolla ja iloisella meiningillä – silloin kaikki sujuu mahdollisimman helposti.

Jaa tämä: