Aihe: Nuoret, Työelämä

“Vamlas oli erityisen mahtava työpaikka. Työkaverit ovat todella kivaa porukkaa!” Näin ilahduttavan arvion antoi määräaikaisen pestinsä heinäkuun lopussa päättänyt toimistoassistenttimme Markus Korhonen.

Valmistuin vuoden 2019 alussa datanomiksi Spesian Ammattiopistosta. Valmistumiseni jälkeen hain ahkerasti oman alan töitä: lähetin lähemmäs sata hakemusta eri yrityksiin. Vamlas oli yksi niistä viidestä yrityksestä, joihin minut kutsuttiin haastatteluun, ja siellä myös tärppäsi.

Työn aloitus viivästyi hieman palkkatukiselvitysten takia, mutta lokakuun alussa pääsin tarttumaan toimeen. Perehtyminen esimerkiksi uusiin nettisivualustoihin, lomakkeisiin ja erilaisiin muokkausohjelmiin oli kiinnostavaa ja opettavaista, samoin kuin työkavereiden ja muun henkilökunnan oman työn seuraaminen.

Jokainen Vamlasin työntekijä on ollut tutustumisen arvoinen. Olen tykännyt myös säätiön työympäristöstä, joustavuudesta ja vaihtelevuudesta: yksikään työpäivä ei ole tuntunut “pakkopullalta”. Työ on tuntunut myös erittäin tärkeältä.

Korona-aika toi työn tekemiseen omanlaiset haasteensa. Etätyöskentely tuntui ensimmäisen viikon jälkeen lähes mahdottomalta ajatukselta. Olinkin tyytyväinen päästessäni tekemään töitä Lauttasaaren toimistossa. Myöhemmin myös siellä oli tukalat oltavat kuumuuden vuoksi, joten kesä oli tasapainottelua toimiston ja kodin välillä. Toimisto tuntui kuitenkin vievän voiton.

Myös omat sairauspoissaolot hankaloittivat työntekoa. Työt kasaantuivat sairaslomien jälkeen, mikä tarkoitti joitakin pikiä päiviä töihinpaluun jälkeen. Niistäkin silti selvittiin, ja oli kiva kuulla positiivista palautetta hyvin tehdystä työstä.

Omasta puolestani toivon tuoneeni Vamlasin porukalle jonkinlaista uutta näkökulmaa – vaikka vain yksinkertaisia IT-alaan liittyviä oppeja.

Minulla on ollut muutama työ- ja harjoittelupaikka, ja Vamlas sijoittuu vahvaksi ykköseksi. Sain näistä kuukausista todella paljon, ja nyt minua odottavat uudet seikkailut tekoälyn ja robottitekniikan sekä oman yrityksen parissa.

Markus Korhonen

Jaa tämä: