Aihe: Nuoret, Tiedote

Hei sinä 18–29 -vuotias nuori aikuinen, jolla on vamma tai pitkäaikaissairaus osana elämää, ja/tai joka kuulut neurovähemmistöön! Miten elämäsi muuttui peruskoulun tai toisen asteen opintojen jälkeen, vai muuttuiko se? Onko aikuistumisesi sujunut sulavasti vai oletko joutunut kamppailemaan ja kompuroimaan palveluiden verkostossa? Onko ollut helppoa hahmottaa, mihin palveluihin sinulla esim. vammasi tai sairautesi pohjalta on oikeus, vai onko asia edelleen hämärän peitossa? Kuinka hakemustesi täyttö onnistuu? Kerro meille tarina aikuistumisestasi ja itsenäistymisestäsi ja siitä, mitä ne sinun kohdallasi tarkoittavat. Voit valita itse, mitä asioita haluat painottaa!

Osallistumisaika: ke 1.9. – pe 24.9.

Tarinasi muoto on vapaa. Se voi olla novelli, runo, blogikirjoitus, video, kuvakollaasi, sarjakuva, nukketeatteri tai mikä tahansa sinulle luonteva ja juuri tällä hetkellä sinua inspiroiva kokonaisuus. Voit osallistua omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Voit tehdä tarinasi yksin tai yhdessä jonkun toisen kanssa. Jos siis tarvitset apua, pyydä sitä itsellesi sopivalta henkilöltä.

Etsimme spontaaneja, parin kolmen tunnin valmistelulla syntyviä kertomuksia. Arvomme näistä 10, joiden tekijät palkitsemme JBL CLIP 3 -Bluetooth-kaiuttimella. Jos kerrottavaa riittää, voit lähettää kisaan myös useamman tarinan. Vaikka onni ei suosisi sinua arvonnassa, hyödynnämme kaikkia vastaanottamiamme tarinoita (nimettömästi) tulevassa pakopelissä, jonka tarkoituksena on demonstroida yhteiskunnan esteellisyyttä ja palveluverkoston mutkia ihmisille, jotka eivät joudu niitä omassa elämässään pohtimaan.

Lähetä tarinasi 24.9. mennessä työllisyyskoordinaattorillemme Anu Lönnqvistille:
anu.lonnqvist@vamlas.fi.

Valittujen nimet julkistetaan 30.9., ja julkaisemme valitut tarinat Vamlasin somekanavissa syksyn aikana.

Jos olet tarinankertomisen lisäksi kiinnostunut osallistumaan tulevan pakopelin suunnitteluun, ole siinäkin tapauksessa yhteydessä Vamlasin työllisyyskoordinaattori Anuun!

Toivottavasti inspiroidut – me ainakin odotamme tarinaasi (tai tarinoitasi) innolla!

Kisan järjestävät Vamlas, Tatu ry ja Malary.

Jaa tämä: