Aihe: Lapset ja perheet, Yleiset

Kuinka kehittää kaikille lapsille ja perheille saavutettavaa ja esteetöntä kohtaamispaikkaa? Mitä seikkoja tulisi muistaa? Valpas-hanke on yhteistyössä Savaksen Lastu-hankkeen kanssa koonnut saavutettavuusoppaan avuksi Perheentalojen kehittämiseen.

Oppaan tarkoituksena on auttaa Perheentaloja kehittämään tilojaan ja toimintaansa kaikille perheille soveltuviksi, ja sitä voi käyttää tarkistuslistan tapaan. Julkaisussa ovat olleet apuna Kuopion Perheentalon toimintaan osallistuneet perheet, jotka arvioivat tilojen ja toiminnan saavutettavuutta omasta näkökulmastaan.

Oppaan osa-alueissa on huomioitu erityisesti Perheentalojen kävijät sekä toiminnan tarkoitus ja tehtävä. Samalla toivomme, että julkaisu palvelee laajemmin kummankin hankkeen keskeistä ajatusta eli tuo esille mitä saavutettavuus on ja kuinka siihen voi vaikuttaa.

Saavutettavuusopas – Kaikkien perheiden kohtaamispaikka (pdf)

Lisätietoja:
Tarja Keltto
tarja.keltto(at)vamlas.fi
puh. +358 44 731 0749
Valpas-hanke

Lastu-hanketta koordinoi Savon Vammaisasuntosäätiö Savas. Valpas-hanketta koordinoi  Vamlas ja osatoteuttajana on Vammaisperheiden monitoimikeskus Jaatinen ry. Molempia hankkeita tukee Veikkaus.

Jaa tämä: