Aihe: Blogi, Nuoret

Kai meistä nuorista jokainen haluaa säilyttää ja myös parantaa meille tärkeitä asioita? Osallistumalla Vamlasin videokampanjaan voit varmistaa, että juuri sinulle tärkeisiin asioihin kiinnitetään päättävillä tahoilla huomiota, kannustaa 15-vuotias somevaikuttaja Samuel Pulkkinen.

Kampanjoita tulee, kampanjoita menee eikä niille kyllä loppua ole näkyvissä. On mainos-, vaali-, ale- ja vaikka minkälaista kampanjaa. Tuleeko sinulle ikinä sellainen fiilis, että mitä järkeä näissä oikein on? Miksi eivät voi mennä muualle mainostamaan turhia kampanjoitaan?

Ollakseni rehellinen, minulle ainakin tulee. Täytyy kuitenkin tunnistaa se tosiasia, että on olemassa oikeasti hyviä ja tärkeitä kampanjoita. Yksi tällainen on Vamlasin yhdessä muiden vammaisjärjestöjen kanssa organisoima “Mikä mulle on just nyt tärkeää?” -videokampanja.

Miksi olen tätä mieltä? Mikä tämän kampanjan tarkoitus edes on? Ja kaikkein tärkein kysymys on, että miten tämä vaikuttaa sinunkin elämääsi? Pohditaan hetki noita kysymyksiä ja mietitään sitten, että onko tämä kampanja todella tärkeä.

Mikä on kampanjan idea?

Jos ei muuta, tämän videokampanjan osallistuminen on suorastaan liiankin helppoa ja nopeaa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että tämä olisi turha tai jonninjoutava. Ideana on, että 15-29-vuotias nuori kuvaisi parin lauseen mittaisen videon, jossa kertoo vain ja ainoastaan mikä hänelle on tärkeää juuri nyt. Ei mitään muuta.

Minusta tässä on hienoa juuri se, että videolla antamiesi vastausten täytyy olla nimenomaan sinun omia ja rehellisiä mielipiteitäsi. Kerrot juuri sen mikä sinulle on juuri nyt tärkeää. Ei kysytä naapurisi tai opettajasi mielipiteitä, eikä Vamlas kerro sinulle mitä pitää sanoa, ei. Juuri sinulta kysytään ja sinä vastaat omien tuntemuksiesi mukaan. Joku voi ehkä ihmetellä, että samanlainen turhakampanja tämä on kuin muutkin, kuinka tämä eroaa muista? Käsitellään tätä seuraavaksi.

Miksi ja mitä järkeä?

Tehdään ihan pieni harjoitus, jos sopii. Ei tarvitse sulkea silmiä, hengittää syvään ja laskea kymmeneen. Ne harjoitukset olivat jo eskarissa. Mieti vain muutama asia, jotka ovat sinulle tällä hetkellä tärkeitä. Minulle on ainakin tällä hetkellä tärkeää kevään tulo, valoisan ajan lisääntyminen ja yhdenvertainen elämä.

Sinulla tuli ehkä ihan erilaisia ajatuksia kuin minulla, mutta niitä yhdistää se, että ne ovat meille itsellemme tärkeitä. Olenko ihan hakoteillä, jos sanon, että meistä jokainen haluaa säilyttää, pitää ja ehkä jopa parantaa meille tärkeitä asioita? Tässä on syy miksi tässä videokampanjassa on järkeä. Sen avulla voit varmistaa, että juuri sinulle tärkeisiin asioihin kiinnitetään huomiota.

Sillä, että kerrot videolla sinulle tärkeistä asioista, on iso merkitys niin sinulle kuin muillekin. Autat päättäviä tahoja ymmärtämään, mikä nuorille on tärkeää ja he varmistavat sen pohjalta, että niihin asioihin kiinnitetään huomiota. Näin voit varmistaa, että meitä kuullaan ja tunteitamme ymmärretään. Sitä varten Vamlas on luonut yhteistyössä muiden vammaisjärjestöjen kanssa tämän videokampanjan. Minun ja sinun oikeuksiesi hyväksi ja siksi, että äänemme tulevat kuulluiksi.

Samuel Pulkkinen

Osallistu videohaasteeseemme! Lähetä oma videosi 10.2. mennessä Vamlasin Anu Lönnqvistille joko Whatsappissa 050 33 97 191 tai sähköpostilla anu.lonnqvist@vamlas.fi.

Lopullista koostevideota jaetaan vammaisjärjestöjen somekanavissa ja 2023 kevään eduskuntavaalien vaikuttamistyössä! Videoita ei julkaista yksitellen irrallaan kokonaisuudesta.

Yhteistyössä:
Vamlas sr
Näkövammaisten liitto ry
Invalidiliitto ry
CP-liitto ry
Lihastautiliitto ry
Mahdollisuus lapselle ry
TATU ry
Aivoliitto ry
Kuuloliitto ry
Kuurosokeat ry
Kuurojen liitto ry

Jaa tämä: