Aihe: Lapset ja perheet

Ilmoittaudu mukaan verkostoon, liity postituslistalle tai lähetä tapahtuma- ja koulutusvinkkisi osoitteeseen mukana@vamlas.fi.

Uusimmassa uutiskirjeessä löytyy tarkempaa tietoa mm. seuraavista aiheista:

1. Mukana-verkoston seuraava tapaaminen 4.10.

2. Viittomakahvila Vispilä saapuu Helsinkiin

Helsingin kahvila avaa ovensa syys-, loka- ja marraskuussa Leikkipuisto Linjassa. Maksuton Vispilä järjestetään yhdessä Minua kuullaan -hankkeen kanssa.

Vispilän syksyn aiheet ovat:
Ti 10.9. Eläimellistä menoa
Ke 9.10. Perhe on paras
To 7.11. Miltä minusta tuntuu?

3. Oodin Leikkipuisto Lorussa viitottuja loruja

Keskustakirjasto Oodissa sijaitsevan leikkipuisto Lorun syksyyn kuuluu neljä viitottua satu- ja lorutuokiota.
Tuokiot järjestetään klo 14−14.30 neljänä tiistaina – 10.9., 8.10., 12.11. ja 10.12. Niissä on joko viitotun puheen tulkkaus tai Humakin viittomakielen tulkkauksen opiskelijat viittomassa.

Leikkipuisto Loru sijaitsee Oodissa (Töölönlahdenkatu 4). Sen tilat löytyvät Oodin ensimmäisen kerroksen pohjoispäädystä.
Viitotut tuokiot järjestävät yhteistyössä Helsingin kaupungin leikkipuisto Loru, Humak ja Minua kuullaan -hanke. Tervetuloa!

4. Työkalu vammaisille suunnatun nuorisotyön itsearvioinnin tueksi
Espoon nuorisopalvelujen suunnittelija Ville Leino on kehittämässä työkalua vammaisille suunnatun nuorisotyön itsearvioinnin tueksi. Tavoitteena on, että työkalu auttaa kehittämään vammaisten nuorten asemaa kunnallisessa nuorisotyössä. Itsearviointimenetelmä otetaan käyttöön valtakunnallisesti, ja sen on määrä valmistua keväällä 2020.

Onko sinun järjestölläsi valmiita nuorten ryhmiä, jotka voisivat osallistua työkalun kehittämiseen? Ilmoittaudu mukaan tai/ja kysy lisää: ville.leino@espoo.fi

5. Miten kertoa lapselle sairaudesta tai vammaisuudesta?
Monesta järjestöstä löytyy hienoja materiaaleja melkein aiheesta kuin aiheesta, niin varmasti tästäkin. Haluaisimme jakaa tietoa Mukana-verkoston kesken entistä tehokkaammin. Jos teillä on aiheeseen liittyviä, omia ja/tai hyväksi havaittuja, vinkkilinkkejä tai materiaaleja, lähettäkää niitä osoitteeseen mukana@vamlas.fi.

6. Vinkkilinkkejä edellisestä tapaamisesta

Jaa tämä: