Aihe: Ihmisoikeudet, Lapset ja perheet

Lohikäärmeen ystäväkirjaan kertyneitä lasten kommentteja ja piirroksia sekä niistä inspiroituneiden vammaisten nuorten ja nuorten aikuisten kirjoituksia koottiin Vamlasin 130-vuotisjuhlan kunniaksi yksiin kansiin. Koosteesta selviää myös, mistä konseptissa on perimmiltään kyse. Käy lataamassa sähköinen versio ja tulostettavat materiaalit!

Vamlasin Paikka auki -projektissa kehitetty Lohikäärmeen ystäväkirja -konsepti tarjoaa vammaisille lapsille mahdollisuuden harjoitella tärkeinä pitämiensä asioiden hahmottamista ja ilmaisemista itselleen sopivimmalla tavalla. Tulisalamaksi ristitty Lohikäärme kiersi vuoden 2019 aikana ympäri Suomea ja tavoitti – useamman toimijan kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta – laajan joukon erilaisten diagnoosien kanssa eläviä lapsia ja heidän perheitään. Ystäväkirjaan kertyi mahtava määrä tekstejä ja kuvia lasten tärkeistä ihmissuhteista ja paikoista, mieluisista vapaa-ajanviettotavoista, toiveista ja unelmista sekä omista vahvuuksista.

Vamlasin 130-vuotisjuhlavuoden innoittamana julkaistiin saman niminen kirjanen, johon on koottu lasten kommentteja ja kuvia sekä niistä inspiroituneiden vammaisten nuorten ja nuorten aikuisten kirjoituksia. Kirjoitusten teemat noudattelevat lasten käsittelemiä teemoja: ihmissuhteita, tärkeitä paikkoja, vapaa-aikaa, omia vahvuuksia, urahaaveita ja unelmia. Lisäksi kirjasesta löytyy konseptin kuvaus, pohdintaa sen toimivuudesta ja kehittämisen paikoista sekä neljä vinkkiä onnistuneiden kohtaamisten järjestämiseksi.

Lohikäärmeen ystäväkirja -kooste sähköinen versio

Tulostettavat materiaalit Lohikäärmeen ystäväkirja -kohtaamiseen:
Kuvaversio ystäväkirjasta, suomi
Kuvaversio ystäväkirjasta, ruotsi
Kuvia leikeltäväksi
Kuvia laminoitavaksi

Lisää kuvia osoitteessa papunet.net

 

 

Jaa tämä: