Aihe: Koulutus, Työelämä

Vamlasin tuoreet työllisyyskoordinaattorit Hanna Ruohonen ja Pia Vaajakallio haluavat nostaa vammaisten ja pitkäaikaissairaiden nuorten äänen kuuluviin sekä tukea työnantajia monimuotoisten työyhteisöjen luomisessa.

Hei, olen Hanna Ruohonen ja aloitin maaliskuussa työllisyyskoordinaattorina täällä Vamlasissa. Olen taustaltani toimintaterapeutti ja saanut työskennellä lähes koko työurani nuorten aikuisten ja aikuisten parissa. Monimuotoisuuden ja työllistymisen edistäminen on kuulunut työhöni jo vuosia, ja nyt saan taas mahdollisuuden syventää osaamistani tässä uudessa tehtävässä. Innostun herkästi ja odotankin malttamattomana uusia kohtaamisia, oivalluksia ja konkreettisia tekoja näiden teemojen ympärillä.

Hei, olen Pia Vaajakallio, yhteisöpedagogi, VTM sosiologi sekä toinen tuoreista työllisyyskoordinaattoreista. Haluan olla kehittämässä keinoja, joiden avulla mahdollisimman monelle työkykyiselle ja -haluiselle löydetään sopiva työ ja työyhteisö. Siirryin Vamlasille Ohjaamo Helsingistä, jossa mietin nuorten kanssa heille sopivia koulutus- ja työpolkuja sekä kehitin Ohjaamon alueellista toimintaa. Myös rekrytointi ja asiakasyhteistyö ovat tulleet vuosien varrella tutuiksi. Minua inspiroi verkostotyö, jonka avulla erilaiset nuoret löytävät ”oman juttunsa”.

Vamlasin pitkäjänteinen työ on tuottanut monia yhdenvertaisuutta edistäviä työkaluja yritysten ja muiden työnantajien käyttöön. Tämän kehitystyön myötä on noussut esiin myös tarve nostaa vammaisten ja pitkäaikaissairaiden nuorten ääni vahvemmin kuuluviin työuraan ja -elämään liittyvissä keskusteluissa. Vamlasin työllisyyskoordinaattoreiden tehtävänä on koota eri puolilla Suomea toimivia nuorten vaikuttajien ryhmiä yhdessä oppilaitosten ja työllisyyspalveluiden sekä muiden keskeisten toimijoiden kanssa. Yritysyhteistyössä keskitymme lisäämään ja vahvistamaan työnantajien rohkeutta/osaamista monimuotoisten työpaikkojen luomisessa sekä esteettömän rekrytointimallin hyödyntämisessä.

Jaa tämä: