Aihe: Ihmisoikeudet

Diakonia-ammattikorkeakoulun viittomakielen ja puhevammaisten tulkkauksen opiskelijat kartoittavat opinnäytetyössään vammaisten henkilöiden oikeuksien toteutumista Suomessa vuosina 2018–2022 ja selvittävät nimettömällä kyselyllä millaisia eroja on puhevammaisten vastaajien ja viittomakielisten vastaajien välillä. 

Opinnäytetyö:
YK:N VAMMAISTEN HENKILÖIDEN OIKEUKSIA KOSKEVAN YLEISSOPIMUKSEN TOTEUTUMINEN SUOMESSA VUOSINA 2018-2022 VIITTOMAKIELISTEN JA PUHEVAMMAISTEN HENKILÖIDEN NÄKÖKULMASTA
Diakonia-ammattikorkeakoulu
Tulkki (AMK), viittomakielen ja puhevammaisten tulkkaus

Hyvä vastaaja,
Meidän opinnäytetyössä selvitämme, miten vammaisten henkilöiden oikeudet toteutuvat Suomessa vuosina 2018–2022. Me selvitämme, millaisia eroja on puhevammaisten vastaajien ja viittomakielisten vastaajien välillä.

Tarkastelemme aihetta kolmen teeman osalta. Nämä kolme teemaa ovat:
– ihmisarvon kunnioitus ja ennakkoluulot
– esteettömyys ja saavutettavuus
– tulkkaus

Vammaisfoorumi on selvittänyt vammaisten henkilöiden oikeuksien toteutumista viimeksi vuonna 2018. Vuoden 2018 jälkeen on tullut uusia lakeja ja säädöksiä. On tärkeä saada ajankohtaista tietoa oikeuksien toteutumisesta. Sinun vastauksesi on tärkeä. Vastauksesi avulla saamme tietoa, miten vammaisten henkilöiden oikeudet toteutuvat.

Vastauksesi lisää meidän opinnäytetyömme vaikuttavuutta. Vastaat kyselyyn nimettömästi eli me emme saa tietää, kuka kyselyyn vastaa ja mitä juuri sinä olet vastannut. Vastaukset kerätään vain tätä opinnäytetyötä varten. Me emme jaa vastauksia eteenpäin, mutta saatamme kirjoittaa opinnäytetyöhömme suoria lainauksia saamistamme vastauksista. Kun sinä vastaat kyselyyn, annat meille luvan käyttää vastauksia meidän opinnäytetyössämme. Poistamme kaikki kyselyyn tulleet vastaukset, kun meidän opinnäytetyömme on valmis. Opinnäytetyömme valmistuu keväällä 2023. Sen jälkeen meidän opinnäytetyömme on kaikkien luettavissa internetissä.

Kyselyyn vastaamiseen menee aikaa noin 15 minuuttia. Kyselyssä on paljon sellaisia kysymyksiä, joissa valitset sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon. Lisäksi kyselyssä on sellaisia kysymyksiä, joihin voit kirjoittaa vastauksen. Vastaa kyselyyn viimeistään 6.11.2022.

Kyselyyn liittyvät kysymykset voit lähettää osoitteeseen jenni.loikkanen@student.diak.fi

Kyselyyn pääset tästä linkistä.

Kiitos osallistumisesta!

Terveisin,
Vanessa Peitilä ja Jenni Loikkanen

Jaa tämä: