Aihe: Nuoret

Julkaisemme Vamlasin koronakisaan osallistuneet, uniikit ja toinen toistaan upeammat, työt kevään ja kesän aikana. Sarjan aloittaa “Eniten ei pelota korona”.

Koronakisaan osallistuivat: Ada 25 • Elina 26 • Iina 20 • Jenniina 25 • Joel 20 • Julianna 26 • Michael 27 • Nelli 27 • Peppi 26 • Samuel 19 • Tarina 27 • Vilma 23

********************************
29/30 maaliskuuta 2020 kello 2:28

Eniten ei pelota korona.

Päin vastoin, se, että yhtäkkiä kaikki ympärillä tuntuu varautuvan maailmanloppuun, tekee oloni jollain kummalla tavalla jopa levolliseksi. Tuntuu, että aivan iäisyyksiä olen ollut yksikseni varma, että maailma loppuu jollain henkilökohtaisella tasolla koska tahansa. Sen pelon liennyttämiseen olen kokeillut kaikkea kylkiluiden hiplailusta lähtien. Joten nyt hämmästelen vessapaperia hamstraavia ihmisiä, että omalla tavallaan, been there done that, ei toi kyllä auta mittään.

Pesen käsiä, pysyn kotona & toivon parasta, eihän sitä muutakaan voi. (Silti, olen elänyt terminaalisyövän kanssa [tai siis terminaalisyöpää sairastavan, mutta se tuntuu itsenäiseltä, alaa valtaavalta olennolta] kanssa samassa taloudessa. Että sinänsä otan kyllä tosissani riskini olla oireeton tartuttaja.)

Eniten ei pelota korona. Eniten pelottaa se, mikä muutenkin: sivullisuuden tunne.

Etten ole olennainen osa mitään. Ettei kukaan huomaa, olenko paikalla vai en. Tunne, jota yliopisto-opiskelu ei ainakaan lievitä.

Olen pohtinut, että ollapa vaikka opettaja tai sairaanhoitaja, olisi joku yhteiskuntaa kiinnostava panos annettavana. Sen sijaan lojun kotona. Enkä edes opettele kokkaamaan ties miten montaa uutta ruokalajia tai suursiivoa kotia. Siihen kun tarvitsen toisen ihmisen apua, olipa koronaepidemia tai ei.

Eniten ei pelota korona. Eniten pelottaa kohdata minut, ihan yksin.

Välilllä kaikki nämä vaikeat ajatukset herättää niin valtavia tunteita, että meinaan kadottaa itseni niihin ihan kokonaan.

Silti, haluan luottaa siihen, että kaiken tämän kuohunnan myötä kotiudun itseeni entistä lujemmin.

#hävyttömänhaavoittuva #karanteenipäiväkirjat

********************************

Tervetuloa Vamlasin Nuoriin vaikuttajiin!

Oletko kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta? Inspiroiko aktivismi?

Haluaisitko olla osa Vamlasin Nuorten vaikuttajien ryhmää?

Antaa oman osaamisesi ja kokemuksesi muun ryhmän käyttöön?
Kaapata lisää osaamista ja erilaisia näkökulmia meiltä muilta?

Osallistumisen rytmin ja intensiivisyyden voit päättää itse.

Vamlasin Nuoret vaikuttajat ei edusta mitään yksittäistä vammaryhmää eikä ole kiinnostunut virallisista diagnooseista. Jos siis olet 18–29-vuotias ja tunnet kuuluvasi vammaisten ja pitkäaikaissairaiden nuorten viiteryhmään, olet tervetullut mukaan.
Toiminnan keskiössä on ensisijaisesti vaikuttamistyö. Esimerkkejä Nuorten vaikuttajien tähänastisista pohdinnoista, kannanotoista ja vaikuttamisteoista löydät Vamlasin  nettisivuilta, tästä Ajankohtaisten Tiedotamme-osiosta.

Tunnistat artikkelit näistä fläppitaulukuvista:

Ajatuskartta fläppitaululla

Jos kiinnostuit, ota yhteys Vamlasin työllisyyskoordinaattoriin ja Nuoria vaikuttajia luotsaavaan Hanna Ruohoseen joko meilitse, puhelimitse tai WA:lla!

hanna.ruohonen@vamlas.fi
044 522 8881

Jaa tämä: