Aihe: Yleiset

Vamlas on mukana Educa-messuilla 26.-27.1. yhdessä muiden vammaisjärjestöjen kanssa. Tietoiskussa ja paneelikeskustelussa on aiheena, millainen on kaikille sopiva koulu. 

Perjantaina Vamlas järjestää tietoiskun Taito-lavalla klo 14.30–14.45: Vammaisjärjestöt ja opettajat rakentamassa kaikille yhteistä koulua. Puhujina Pauliina Lampinen, Vamlasin toiminnanjohtaja ja Ann-Marie Knuuttila, erityisopettaja.

Lauantain paneelissa Taito-lavalla klo 11.15-12 vammaisjärjestöt ja opettajat etsivät vastauksia kysymykseen, miten rakennetaan kaikille sopiva koulu. Esiin tuodaan 15 estettä ja 15 ratkaisua. Keskustelemassa Ville Laivamaa, rehtori/Lappeen päiväkotikoulu, Maija Gustafsson, erityisopettaja/Olarin koulu, Susanna Lehti, puheenjohtaja/Me osalliset ry, Sanna Lauslahti, kansanedustaja ja Christer Holmlund, puheenjohtaja/Finlands svenska lärarförbund. Paneelin vetää Martti Hellström

Educan ohjelmatärpit: Yhteisöllisyys ja osallistaminen

Tavoite 24

Educan ohjelma liittyy Tavoite 24 -kampanjaan, joka on vammaisjärjestöjen aloite kaikille yhteisen koulun ja koulutusjärjestelmän puolesta. Suomen ratifioiman YK:n vammaissopimuksen 24 artikla edellyttää, että vammaiset lapset saavat käydä koulua mahdollisimman laajan osallisuuden periaatteen mukaisesti ja saavat kouluun tarvitsemansa tukipalvelut.

Osallisuus kaikilla elämänalueilla on vammaisen lapsen ja nuoren tulevaisuuden kannalta tärkeää. Osallisuus koulussa mahdollistaa monipuolisempia opintopolkuja ja parantaa mahdollisuutta päästä työelämään.

Kampanjassa on julkaistu 5 videota, joissa kuullaan opettajien, opiskelijoiden ja vanhempien näkökulmia inklusiiviseeen opetukseen. Katso Tavoite 24-videot

Jaa tämä: