Aihe: Kansainvälistyminen, Nuoret, Työelämä

Kiinnostavatko kansainväliset kokemukset? Entä vapaaehtoistyö? Etsitkö uusia tuulia ensi vuoteen? Itävaltalainen nuorisovaihtojärjestö Grenzenlos etsii 18–30-vuotiasta vammaista nuorta vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukkoihin. Tartu tilaisuuteen!

Sijainti: Wien, Itävalta
Vapaaehtoisjakso: 1.5.2024 – 31.10.2024 (6 kk)

Hae viimeistään: 30.11.2023

Nuorisovaihtojärjestö Grenzenlos, jonka tavoitteena on edistää rauhaa ja ymmärrystä kansainvälisten nonformaalin oppimisen ohjelmien kautta, hakee vapaaehtoista toimistotiimiinsä. Grenzenlosissa pääset tutustumaan näköalapaikalta kansainvälistä nuorisovaihtojärjestön toimintaan. Osallistuaksesi et tarvitse aiempaa kokemusta kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä tai järjestömaailmasta – motivaatio tutustua molempiin riittää.

Vapaaehtoistyössä Grenzenlosissa avustat toimistotiimiä sen päivittäisissä tehtävissä. Pääset oppimaan järjestötyöstä, kansainvälisestä nuorisovaihdosta ja vapaaehtoistyötä. Voit myös mm. kerätä tietoa ja työstää materiaalia inkluusion edistämisestä. Grenzenlos haluaa kehittyä jatkuvasti inklusiivisemmaksi organisaatioksi ja hyödyntää nuorten vammaisten kokemusasiantuntijuutta tässä työssä.

Jokainen vapaaehtoisjakso Grenzenlosissa omanlaisensa – vapaaehtoistehtävät räätälöidään osallistujan taitojen ja mielenkiinnon kohteiden pohjalta.

Euroopan solidaarisuusjoukot?

Vapaaehtoistyö Euroopan solidaarisuusjoissa on tarkoitettu 18–30-vuotiaille nuorille aikuisille ja sen rahoituksesta vastaa Euroopan unioni.

Vapaaehtoistyöntekijälle kustannetaan:
matkat kohdemaahan (osallistujan maksettavaksi voi jäädä pieni osa matkakustannuksista)
lähtömaan tukijärjestön (lähettävä järjestö) tuki ja yhteydenpito
kohdemassa tulovalmennuskoulutus ja puolivuotisleiri
ylläpito kohdemaassa
taskuraha
päivittäiset työmatkat vapaaehtoistyöpaikalle
sairaus- ja tapaturmavakuutus sekä vastuuvakuutus
tukea paikallisen kielen opiskeluun

Lisäksi vammaisille osallistujille voidaan EU-tuella järjestää monipuolisesti tukipalveluja, kuten saattaja, avustaja ja esteetön majoitus. Grenzenlos kertoo vapaaehtoiselle kattavasti mahdollisista tukipalveluista ennen kuin tämä sitoutuu osallistumiseen. Halutessasi voit kysyä lisätietoja Grenzenlosista jo ennen hakemista.

Haku:

Hae viimeistään 30.11.2023! Löydät lisätietoa avoimesta paikasta sekä hakuohjeen ja -lomakkeen nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihdon kotisivuilta: https://maailmanvaihto.fi/grenzenlos-without-barriers

Grenzenlosin toimiston esteettömyystietoja:

Sisäänkäynnissä on kadulle päin kolme porrasta. Toimiston sisällä kaksi muutaman portaan portaikkoa. Grenzenlosilla on liuskoja, joiden avulla pyörätuolia ja sähköpyörätuolia käyttävät vapaaehtoiset ovat liikkuneet toimistossa. WC ei ole pyörätuolia käyttäville henkilöille esteetön. Pyörätuolia käyttävät vapaaehtoiset ovat käyneet toimiston vessassa henkilökohtaisen avustajan avustuksella tai käyttäneet lähistön esteettömiä vessoja.

”Go for it! Jos yhtään tuntuu, että maailmalle lähteminen voisi olla se oma juttu, ei muuta kuin matkaan! Kannustan ihan jokaista lähtemään. Etenkin haluaisin kannustaa vammaisia ja erityistä tukea tarvitsevia nuoria osallistumaan – kaikki on mahdollista ja Maailmanvaihdossa asenne on kohdallaan ja kaikkien osallisuutta halutaan aidosti tukea. Vapaaehtoistyöjakso ulkomailla antaa todella paljon.” – Grenzenlosin vapaaehtoistyöntekijä Susanna Halme

Jaa tämä: