Aihe: Tiedote

Espoo Ciné -elokuvafestivaali järjestetään 23.-29.8.2021 ja tänä vuonna festivaaliohjelmiston yhtenä osana on vaikuttava CRIP-sarja, joka sisältää kolme hyvin erilaista vammaisuutta ja vammaisidentiteettejä käsittelevää elokuvaa. 

Elokuvaohjelmisto sekä aikataulut on julkaistu ja lipunmyynti festivaalille on auki.

Espoo Cinén CRIP-sarja ja esitysajat:

Francesco Cannavà: BECAUSE OF MY BODY
https://www.espoocine.fi/2021/fi/elokuvat/because-of-my-body
su 29.8. klo 13:00 Louhisali

elokuvaposteri_BecauseOfMyBody

“Claudia haluaa olla kuin muut nuoret naiset: tulla rakastetuksi, kosketetuksi ja halutuksi. Seksuaalisuus on kuitenkin hänelle, kuten monelle muullekin vammaiselle, kipeä ja arka asia. Hän tapaa Marcon, joka työkseen avustaa ja ohjaa vammaisia löytämään seksuaalisuuden ja nautinnon salat. Vaikka kaksikon kohtaamiset sisältävät intiimejä aiheita ja harjoitteita, ei avustaja koskaan harrasta seksiä ohjattavansa kanssa – mikä ei siltikään estä tunteita kehittymästä.

Tarina yhdistää kauniisti henkisen kasvun sekä nautinnon ja oman itsensä löytämisen sivuten menettämistä. Elokuvan viesti on voimakas: vaikka seksuaalisuus voi olla erityistarpeita omaavalle kipeä aihe, se kytee vähintään pinnan alla. Sen ilmaisua tarvitsee tukea.

Nir Bergman: HERE WE ARE
https://www.espoocine.fi/2021/fi/elokuvat/here-we-are
ti 24.8. klo 17:00 Kino Tapiola
to 26.8. klo 16:45 Omena 6
su 29.8. klo 15:45 Sello 4

elokuvaposteri_HereWeAre

“Aharon on omistanut elämänsä poikansa Urin kasvattamiselle ja tehnyt kaikkensa saadakseen asua yhdessä hänen kanssaan. Urin äiti kuitenkin haluaa tarjota pojalle mahdollisuuden omaan elämään ja kotiin, sillä hän ei ole enää lapsi, vaikka tarvitseekin erityisapua autisminsa takia.

Kun muuttopäivä koittaa, Uri murtuu asemalaiturilla tajutessaan, ettei hän tule enää asumaan isänsä kanssa. Aharon päättää lähteä Urin kanssa tien päälle sen sijaan, että veisi poikansa uuteen kotiin. Matkan aikana Aharon viimein ymmärtää, ettei Uri ole enää pikkupoika. Ehkä hän on tarvinnut Uria enemmän kuin Uri häntä.

Upeiden näyttelijäsuoritusten siivittämä koskettava elokuva kertoo viisaan ja lämminhenkisen tarinan elämästä.”

Ivan Ikić: OASIS
https://www.espoocine.fi/2021/fi/elokuvat/oasis
to 26.8. klo 16:45 Omena 7
su 29.8. klo 15:00 Louhisali

elokuvaposteri_Oasis

“Voimakasluonteinen Maria saapuu uudeksi asukkaaksi etäällä muusta yhteiskunnasta olevaan kehitysvammaisille tarkoitettuun laitokseen ja ystävystyy pian yhtä lailla temperamenttisen huonetoverinsa Draganan kanssa. Kun kaksikko huomaa olevansa ihastuneita samaan poikaan, hiljaiseen ja vetäytyvään Robertiin, syttyvä tulinen kolmiodraama alkaa nopeasti saada vaarallisia muotoja.

Oasis on herkkä ja riipaiseva kuvaus nuoruudesta, unelmista, ja pinnan alla alati kytevästä kaipuusta itsenäisyyteen, rakkauteen ja itsemääräämisoikeuteen vähävirikkeisessä ja tarkkaan kontrolloidussa laitoselämässä. Se on kokonaisuutena ravisuttava kertomus hyvin haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten sitkeistä ponnistuksista hallita omaa todellisuuttaan.” 

(kuvat ja elokuvakuvaukset: Espoo Ciné)

Tästä pääset vielä Espoo Ciné -elokuvafestivaalin CRIP-sarjan sivuille

Jaa tämä: