Aihe: Koulutus, Lapset ja perheet, Nuoret

Vamlas on koonnut 5.–9. -luokkalaisten yleisopetukseen tarkoitetun oppimateriaalipaketin, joka on hyödynnettävissä sekä etä- että lähiopetuksessa. Koulumaailman edustajana työryhmässä on toiminut ranskan-, ruotsin- ja luokanopettaja Elina Mäkikunnas. Oppimateriaalipaketti löytyy täältä.

Paketin tavoitteena on auttaa oppilaita hahmottamaan yhteiskunnan monimuotoisuutta, yksilöllisyyttä ja ihmisoikeuksia. Materiaalia voi hyödyntää yksittäisissä oppiaineissa tai eri oppiaineita yhdistelevänä kokonaisuutena.

Lähtökohtana ovat opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen tavoitteet. Lisäksi kaikki materiaalit tukevat opetussuunnitelman ainekohtaisten tavoitteiden toteutumista. Tehtävät sopivat erityisesti 5.–9.-luokkalaisille.

Tehtävissä aiheita lähestytään kullekin ikäryhmälle sopivasta tulokulmasta, mutta opettaja voi luonnollisesti soveltaa ja hyödyntää niitä omien oppilaidensa ikä- ja taitotason mukaan. Tehtävät on suunniteltu siten, että niitä voidaan teettää yhtä hyvin kirjallisesti, suullisesti, itsenäisesti, pienryhmissä, tuntitehtävinä tai esitelminä.

Ota käyttöön, kysy ja anna palautetta!

Nyt julkaistava dokumentti on ensimmäinen protoversio. Toivommekin saavamme runsaasti palautetta kokonaisuuden kehittämisen ja täydentämisen avuksi.

Hae oppimateriaalipaketti (lukittu pdf-dokumentti) täältä.

Kysy, anna palautetta, pyydä lukitsematon word-versio: hanna.ruohonen@vamlas.fi / 044 522 8881.

Jaa tämä: