keskiviikko, 03. huhtikuuta, 2019 klo 09:30

Hae mukaan uudistuneeseen IMBA-koulutukseen!

Lähipäivät: 3.4.2019 ja 8.5.2019
Aika: 9:30–16:30
Paikka: Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö, kehittämisyksikkö
Mikonkatu 8 A 9. krs, 00100 Helsinki (Aikatalo)

IMBA – työkyvyn arviointimenetelmän avulla arvioidaan ja verrataan työn fyysisiä vaativuustekijöitä suhteessa henkilön fyysiseen kykyyn. IMBAn määreisiin kuuluvat esimerkiksi istuminen, käveleminen, kuuleminen ja näkeminen. Fyysisten määreiden lisäksi arvioidaan ympäristön olosuhteita ja työturvallisuustekijöitä.

Menetelmän hyödyt ja käyttömahdollisuudet

IMBA soveltuu ammatillisen kuntoutuksen työvälineeksi, työn kuormittavuuden arviointiin kuin työkykyongelmia ratkottaessa. IMBA on Kelan hyväksymä arviointimenetelmä. IMBAa hyödynnetään esimerkiksi työhön valmennuksessa, työssä jaksamisen ja työtoiminnassa fyysisten seikkojen arviointiin ja työssä ohjaukseen. Menetelmää on myös hyödynnetty rekrytoinneissa, työssä jaksamisen ja työhön paluun järjestelyissä.

Koulutuksen kohderyhmä

IMBA soveltuu laajasti lähes kaikille arvioinnista kiinnostuneille ammattilaisille. Voit työskennellä esimerkiksi työllistymis- ja koulutuspalveluissa, valmennuksessa, ammatillisen kuntoutuksen puolella, työterveyshuollossa tai työturvallisuuden -ja henkilöstöhallinnon parissa. Osatyökyisyys koskettaa nykyään jokaista toimialaa ja ammattiryhmää. Suomen työikäisestä väestöstä vajaalla 2 miljoonalla on jossain vaiheessa elämää pitkäaikaissairaus tai vamma ja kolmannes heistä arvioi, että sairaus tai vamma vaikuttaa työhön ja työmahdollisuuksiin.

Koulutuskokonaisuus

Koulutus koostuu ennakkotehtävästä, kahdesta lähipäivästä ja etäharjoittelutehtävistä, sekä lopputyöstä. Lopputyössä arvioidaan valitsemaasi työnvaativuutta ja henkilön taitoja, sekä laaditaan niistä vertailuraportti. Hyväksytyn suorituksen jälkeen osallistuja saa todistuksen (4 op) ja hänelle myönnetään IMBA-välineen käyttäjälisenssi. Koulutuksen suorittaneet saavat käyttää sekä IMBA laaja- että IMBA suppea -lomaketta.

Hinta 650 €/hlö (sis. alv 24 %).
Koulutukseen tulee ottaa mukaan tietokone, jossa on Excel-ohjelma asennettuna.
Ilmoittaudu koulutukseen 24.3 mennessä
Lisätiedot: Pauli Leinonen, pauli.leinonen@vamlas.fi Puh. 044 734 5845

Huomasithan, että keväällä järjestetään myös Melba-koulutus!

 


Peruutusehdot:
Ilmoittautumiset ovat sitovia. Voit perua ilmoittautumisen maksutta 20.3 saakka. Sen jälkeen perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos esteitä tulee tämän jälkeen, kollegasi on tervetullut puolestasi.

Jaa tämä: