perjantai, 15. joulukuunta, 2017 klo 10:00

Miten parhaiten tukea työssäoppijaa työpaikalla? Tule mukaan keskustelemaan, saamaan tietoa aiheesta ja kohtaamaan muita rohkeasti ja rakentavasti ajattelevia. Sparrausttapahtuma on suunnattu erityisammattioppilaitosten työssäoppimispaikkoja tarjoaville yrityksille. Mukana on myös opiskelijoita saamassa vinkkejä työssäoppimispaikkojen ja kesätöiden hakuun. 

Paikka: Kulttuuriareena Gloria, Pieni Roobertinkatu 12, 00120 Helsinki

Tapahtuma on osa Vamlasin 101 kesäduunia -kampanjaa, jonka tavoitteena on löytää 101 kesätyöpaikkaa vammaisille nuorille vuonna 2018.

Ohjelma

Ovet Gloriaan aukeavat klo 9.30.

Päälavalla 10.00 – 12.30

10.00 – 10.05 Tervetuliaissanat

10.05 – 10.15  Vastuullinen kesäduuni -kampanja 2018 esittäytyy. Miten kampanjaa voi hyödyntää kesätyönhaussa?

10.15 – 10.30 Miksi ja miten kesätöitä kannattaa hakea? Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Maija Kainulainen, Opteam.

10.30 – 10.45 Nuoret kertovat: Mitä kesätyöt antoivat minulle? Miten voin itse vaikuttaa työpaikan tai työssäoppimispaikan saamiseen?

10.45 – 11.00 Selko-osaamiskansio työnhaun välineenä. Miten osaaminen ja vahvuudet voidaan tehdä näkyväksi itselle ja työnantajalle Työelämän tuoreet tuulet -projekti, Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry

11.00 – 11.15 4H yrittäjyys. Asiakaskoordinaattori Jenni Matikainen, Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistys & Riku Silander, nuori 4H yrittäjä

11.15 – 11.30 Löydä osaamistasi vastaavaa työtä Tiitus sovelluksen avulla Miten digitaalinen sovellus helpottaa osaamisen markkinointia ja löytymistä? Toimitusjohtaja Sami Ahonen, Tiitus

11.30 – 12.00 Työssäoppijasta kesätyöntekijäksi. Kolmen organisaation kertomuksia työllistämispäätökseen vaikuttaneista asioista sekä rekrytoinnin tuomista kokemuksista. Miten yrityksemme päätyi työllistämään työssäoppijan? Mitkä ovat onnistuneen rekrytoinnin avaintekijöitä?

Yrittäjä Susanna Pykäläinen, Omenasieppari
Passionate Assistant Director Jeanette Lehtola, Vincit
Hallituksen puheenjohtaja Toni Rissanen, Logistiikkapartnerit

12.00 – 12.30 Työhönvalmentaja opiskelijan ja työssäoppimispaikan tukihenkilönä: Mitä työhönvalmennus on ja mitä sen pitäisi olla?

Paneelikeskustelu: Anu Paso (Validia ammattiopisto), Jaakko Aroharju (Kiipulan ammattiopisto), Pauliina Murto (Ammattiopisto Luovi) ja Annika Lipponen (Orton Pro).

Työpajat

”Step-in step-out” -työpajat käynnissä koko tapahtuman ajan

1.       Miten kokoan Selko-osaamiskansion? (Aula -työkoti)

2.       Minustako kokemusosaaja? Kokemusosaajat kertovat mitä kokemusosaajuus on ja miten sellaiseksi voi ryhtyä. (Vamlas)

3.       Työnhakukiihdyttämö! VKD opastaa CV:N tai hakemuksen tekemisessä, ja jakaa valmentavia vinkkejä työhaastatteluun. Ota oma CV mukaan, niin asiantuntijat antavat sinulle kehittävää palautetta.

4.       Tuetun työllistymisen palvelut. Helsingin kaupunki esittelee Tuetun työllistämisen palvelutoimintaansa. (Helsingin kaupunki, Tuetun työllistymisen palvelut)

5.       TE-toimisto ja kolmannen palvelulinjan tuki työllistämisessä. (Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Maria von Bonsdorff ja Kalle Rönnmark)

6.       4H yrittäjyys. (Jenni Matikainen ja Riku Silander)

7.       Validia-puoti esittäytyy. Myytävänä erilaisia osaamisen näytteitä.

Järjestäjät:

Helsingin kaupungin Tuetun työllistymisen palvelut ja Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö / Vahti-hanke.

Yhteistyössä ja toteutuksessa ovat mukana: Ammattiopisto Luovi, Aula-työkoti/Työelämän Tuoreet Tuulet -projekti, Invalidisäätiö, Keskuspuiston ammattiopisto, Kiipulan ammattiopisto, Ammattiopisto Spesia ja Taloudellisen tiedotustoimiston ja T-Median Vastuullinen kesäduuni -kampanja.

 

Jaa tämä: