keskiviikko, 01. syyskuunta, 2021 klo 10:00

Lähipäivät: 1.9 ja 29.9.2021
Kello: 10:00 – 16:00.
Paikka: Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö, kehittämisyksikkö
Mikonkatu 8 A 9.krs, 00100 Helsinki (Aikatalo)

Melba työkyvyn arviointimenetelmän avulla arvioidaan ja verrataan työn psykososiaalisia eli työelämän vaativuustekijöitä suhteessa henkilön taitoihin. Vertailun avulla tunnistetaan työnhakijan taidot ja työtehtävän yhteensopivuus; millä alueella työn vaativuus ja työntekijän valmiudet vastaavat toisiaan, millä alueella työ on liian kuormittavaa vai ovatko henkilön taidot yli työn vaativuuden.
Arvioitavat psykososiaaliset tekijät käsittävät kognitiiviset, sosiaaliset, työskentelytapaa kuvaavat tekijät sekä psykomotoriset ja akateemiset vaativuus- ja taitotekijät. Esimerkiksi oppiminen, muistaminen, vuorovaikutustaidot, omatoimisuus, tarmokkuus ja puhuminen.

Menetelmän hyödyt ja käyttömahdollisuudet:

Melba soveltuu ammatillisen kuntoutuksen työvälineeksi, työn kuormittavuuden arviointiin kuin työkykyongelmia ratkottaessa. Melbaa hyödynnetään esimerkiksi työhön valmennuksessa henkilön arviointiin ja työllistymisen tukemiseen. Menetelmää voi käyttää myös rekrytoinneissa ja työhön paluun ja jaksamisen järjestelyissä. Soveltuu mainiosta asiakkaan ja työntekijän välisen vuorovaikutuksen tukena suunniteltaessa palveluiden tarvetta ja jatkopolkuja.
Koulutuksen kohderyhmä:

Melba soveltuu laajasti lähes kaikille arvioinnista kiinnostuneille ammattilaisille. Voit työskennellä esimerkiksi työllistymis- ja koulutuspalveluissa, valmennuksessa, ammatillisen kuntoutuksen puolella, työterveyshuollossa tai työturvallisuuden -ja henkilöstöhallinnon parissa.

Koulutuskokonaisuus:

Johdantoluento ja ohjaus ennakkotehtävään verkossa (parhaaksi katsomallasi ajalla ennen ensimmäistä lähipäivää), kahdesta lähipäivästä ja etäharjoittelutehtävistä, sekä lopputyöstä. Lopputyössä arvioidaan valitsemaasi työnvaativuutta ja henkilön taitoja, sekä laaditaan niistä vertailuraportti.

Hyväksytyn suorituksen jälkeen osallistuja saa sertifikaatin (5 op) ja hänelle myönnetään Melba-välineen käyttäjälisenssi.

Hinta 850 €/hlö (ei alv-velv. AVL 4 §) sisältää aamupalan ja päiväkahvit

Ilmoittaudu koulutukseen 23.8.2021. mennessä

Lisätietoja: Pauli Leinonen, pauli.leinonen@vamlas.fi Puh. 044 734 5845

Vamlasin kaikki koulutukset: https://vamlas.fi/tapahtumat/

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Peruutus on ilmoitettava viimeistään 7 vuorokautta ennen koulutustilaisuuden
alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden
hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko
koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa
toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle

Jaa tämä: