keskiviikko, 05. helmikuuta, 2020 klo 12:00

Millaisella työnjaolla henkilöstön osaaminen saataisiin parhaiten käyttöön?
Ratko-menetelmän käyttökoulutus antaa työkaluja: työnantajayhteistyöhön, monimuotoiseen rekrytointiin, työssä jaksamisen ja työhön paluun ratkaisuihin?
http://esteetonrekrytointi.fi/sopivat-tehtavat/

Ensimmäinen koulutuspäivä: ke 5.2.2020 klo: 12–16:00
Toinen koulutuspäivä: ke 4.3.2020 klo: 12–16:00
Paikka: Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö, Mikonkatu 8 A 9. krs, 00100 Helsinki

Ilmoittaudu koulutukseen 31.01.2020 mennessä.

Ratko-koulutus: menetelmiä työn muotoiluun

Menetelmä edistää esteetöntä rekrytointia. Menetelmän avulla jo kymmenet työnantajat ovat työllistäneet vammaisia ja osatyökykyisiä osaajia erilaisiin tehtäviin. Ratko-menetelmä on koettu ketteräksi keinoksi muotoilla työtehtäviä esim. työkyky ratkaisuissa. Malli on hyvä väline kehittää toimintakulttuuria ja johtamista kaikkia työntekijöitä tukeviksi. Malli tuo uuden tarkastelukulman lähestyä mm. eri HR-toimintoja kuten rekrytointia ja perehdytystä, kehittämistä sekä esimiestyötä ja lisätä työntekijöiden osallisuutta ja työn imua.

https://vamlas.fi/wp-content/uploads/2017/09/kaikille-sopiva-tyo.pdf (sivu 115.)

Heli Beckman, General Manager, Scandic Helsinki Aviacongress & Finland – Scandic Helsinki Aviapolis

”Ratko-työpajakokemus oli erittäin positiivinen. Henkilökunnan aktiivinen osallistaminen omien työtehtäviensä analysointiin koettiin motivoivaksi ja sitouttavaksi. Saimme luotua Ratkossa hyvän työkalupakin mahdollisiin erityistilanteisiin ja näitä työkaluja voimme hyödyntää tulevaisuudessa eri yksiköissä sovelletusti.”

Yrityksille ja muille organisaatioille

Töitä ja työnjakoa on toisinaan syytä organisoida uudelleen. Jotkut työt tahtovat jäädä jatkuvasti kiireellisempien asioiden jalkoihin. Työntekijän työkyky voi muuttua, tai työyhteisössä herää tarve etsiä uudenlaisia työn tekemisen tapoja. Ratko-menetelmä tarjoaa ketterän tavan työn organisointiin ja muotoiluun. Sen avulla työyhteisö järjestää tehtäviä uudella, aiempaa mielekkäämmällä tavalla. Samalla kootaan uusi, tarkoituksenmukainen työnkuva.

Työllistämispalveluille

Onko tehtävänäsi edistää työllisyyttä, tehdä yhteistyötä yritysten ja muiden työllistävien organisaatioiden kanssa? Ratko-menetelmän käyttökoulutus antaa sinulle uudenlaisia työvälineitä ja menetelmiä työnantajalähtöiseen yhteistyöhön.

Koulutuksen päätavoitteet:

  • Osaat suunnitella ja toteuttaa osallistavan Ratko-työpajan, jossa työyhteisö muotoilee muokatun työnkuvan olemassa olevista työtehtävistä.
  • Osaat markkinoida sekä tarjota Ratko-palvelua eri sidosryhmille

Sisältö:

  • Mikä Ratko-malli on?
  • Mitä työn muotoilu on?
  • Ratko-työpajan suunnittelu
  • Ratko-työpaja harjoitus
  • Ratko-menetelmän markkinointi

Hinta: 195€ (ei alv-velv. AVL 4 §)

Lisätietoja:
Pauli Leinonen
Koulutus- ja työllisyysasiantuntija
Puh. 044 734 5845
pauli.leinonen@vamlas.fi

Jaa tämä: