torstai, 12. marraskuunta, 2020 klo 09:00

Koulutuksesta saat:

  • Yleisten työelämätaitojen tsekkauslistat, jotka auttavat sinua asiakastyössä arvioimaan palveluiden tarvetta; ohjausta koulutukseen, työhön tai muuhun työllistymistä tukevaan toimintaan. Esim. vuorovaikutustaidot, kyky arvioida itseä, tarmokkuus, omatoimisuus jne.
  • Kokonaiskäsityksen työelämän psykososiaalisista määritteistä ja arviointitavasta. Miten ne tukevat asiakkaan palvelutarpeen -tai työ- ja toimintakyvyn arviointia.
  • Tunnistat menetelmän käyttömahdollisuudet ja osaat tulkita tehtyjä Melba-arviointeja.

Koulutuskokonaisuus:

  • Teams-verkkokoulutus: 12.11 ja 26.11 klo. 9:00 – 10:30.
  • Ennakko- ja välitehtävä verkossa.

Hinta: 120€/henkilö (ei alv-velv. AVL 4 §)

Ilmoittaudu koulutukseen 4.11 mennessä.

Huom! Koulutus ei anna pätevyyttä tehdä virallisia Melba-työkyvyn arviointeja. Siihen tarvitset laajemman Melba koulutuksen, josta sinulle myönnetään henkilökohtainen käyttäjälisenssi. https://vamlas.fi/imba-ja-melba/

Melban laajemmasta koulutuksesta saat 10% alennuksen osallistuttuasi lukijankoulutukseen.
Tarjous on voimassa vuoden lukijankoulutuksen päättymisestä (arvo 75€).

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Melba – työkyvyn arviointimenetelmän avulla arvioidaan ja verrataan työn psykososiaalisia vaativuustekijöitä suhteessa henkilön taitoihin. Vertailun avulla tunnistetaan työnhakijan taidot ja työtehtävän yhteensopivuus; millä alueella työn vaativuus ja työntekijän valmiudet vastaavat toisiaan, millä alueella työ on liian kuormittavaa vai ovatko henkilön taidot yli työn vaativuuden.

Menetelmän hyödyt ja käyttömahdollisuudet:

Melba soveltuu ammatillisen kuntoutuksen työvälineeksi, työn kuormittavuuden arviointiin kuin työkykyongelmia ratkottaessa. Melbaa hyödynnetään esimerkiksi työhön valmennuksessa, työssä jaksamisen ja työtoiminnassa psykososiaalisten seikkojen arviointiin ja työssä ohjaukseen. Menetelmä sopii hyvin myös rekrytointeihin, kehityskeskusteluihin, työpaikan sisäisiin koulutuksiin ja työhön paluun järjestelyihin.

Koulutuksen kohderyhmä:

Melba soveltuu laajasti lähes kaikille arvioinnista kiinnostuneille ammattilaisille. Voit työskennellä esimerkiksi työllistymis- ja koulutuspalveluissa, valmennuksessa, ammatillisen kuntoutuksen puolella, työterveyshuollossa tai työturvallisuuden -ja henkilöstöhallinnon parissa. Osatyökyisyys koskettaa nykyään jokaista toimialaa ja ammattiryhmää. Suomen työikäisestä väestöstä vajaalla 2 miljoonalla on jossain vaiheessa elämää pitkäaikaissairaus tai vamma ja kolmannes heistä arvioi, että sairaus tai vamma vaikuttaa työhön ja työmahdollisuuksiin.

 

Ystävällisin terveisin

Pauli Leinonen, pauli.leinonen@vamlas.fi
puh. 044 7345 845
Koulutus- ja työllisyysasiantuntija

Jaa tämä: