keskiviikko, 27. maaliskuunta, 2019 klo 09:30

Hae mukaan uudistuneeseen Melba-koulutukseen!

Lähipäivät: 27.3 ja 30.4.
Kello: 9:30 – 16:30
Paikka: Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö, kehittämisyksikkö
Mikonkatu 8 A 9.krs, 00100 Helsinki (Aikatalo)

Melba – työkyvyn arviointimenetelmän avulla arvioidaan ja verrataan työn psykososiaalisia vaativuustekijöitä suhteessa henkilön taitoihin. Vertailun avulla tunnistetaan työnhakijan taidot ja työtehtävän yhteensopivuus; millä alueella työn vaativuus ja työntekijän valmiudet vastaavat toisiaan, millä alueella työ on liian kuormittavaa vai ovatko henkilön taidot yli työn vaativuuden.

Arvioitavat psykososiaaliset tekijät käsittävät kognitiiviset, sosiaaliset, työskentelytapaa kuvaavat tekijät sekä psykomotoriset ja akateemiset vaativuus- ja taitotekijät. Esimerkiksi oppiminen, muistaminen, vuorovaikutustaidot, omatoimisuus, tarmokkuus ja puhuminen.

Menetelmän hyödyt ja käyttömahdollisuudet

Melba soveltuu ammatillisen kuntoutuksen työvälineeksi, työn kuormittavuuden arviointiin kuin työkykyongelmia ratkottaessa. Melba on Kelan hyväksymä arviointimenetelmä. Melbaa hyödynnetään esimerkiksi työhön valmennuksessa, työssä jaksamisen ja työtoiminnassa psykososiaalisten seikkojen arviointiin ja työssä ohjaukseen. Menetelmää on myös hyödynnetty rekrytoinneissa, työssä jaksamisen ja työhön paluun järjestelyissä.

Koulutuksen kohderyhmä

Melba soveltuu laajasti lähes kaikille arvioinnista kiinnostuneille ammattilaisille. Voit työskennellä esimerkiksi työllistymis- ja koulutuspalveluissa, valmennuksessa, ammatillisen kuntoutuksen puolella, työterveyshuollossa tai työturvallisuuden -ja henkilöstöhallinnon parissa. Osatyökyisyys koskettaa nykyään jokaista toimialaa ja ammattiryhmää. Suomen työikäisestä väestöstä vajaalla 2 miljoonalla on jossain vaiheessa elämää pitkäaikaissairaus tai vamma ja kolmannes heistä arvioi, että sairaus tai vamma vaikuttaa työhön ja työmahdollisuuksiin.

Koulutuskokonaisuus

Koulutus koostuu ennakkotehtävästä, kahdesta lähipäivästä ja etäharjoittelutehtävistä, sekä lopputyöstä. Lopputyössä arvioidaan valitsemaasi työnvaativuutta ja henkilön taitoja, sekä laaditaan niistä vertailuraportti.

Hyväksytyn suorituksen jälkeen osallistuja saa todistuksen (5 op) ja hänelle myönnetään Melba-välineen käyttäjälisenssi.

Hinta 650 €/hlö (sis. alv 24 %).
Koulutukseen tulee ottaa mukaan tietokone, jossa on Excel-ohjelma asennettuna.
Ilmoittaudu koulutukseen 20.3 mennessä, Koulutus on täynnä, mutta voit ilmoittaa kiinnostuksesi syksyllä 2019 järjestettävään koulutukseen.
Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja: Pauli Leinonen, pauli.leinonen@vamlas.fi Puh. 044 734 5845

Huomasithan, että keväällä järjestetään myös IMBA-koulutus!

 


Peruutusehdot:
Ilmoittautumiset ovat sitovia. Voit perua ilmoittautumisen maksutta 15.3 saakka. Sen jälkeen perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos esteitä tulee tämän jälkeen, kollegasi on tervetullut puolestasi.

Jaa tämä: