keskiviikko, 11. syyskuuta, 2019 klo 10:00

Hae mukaan uudistuneeseen Melba-koulutukseen!

Lähipäivät: 11.9 ja 9.10
Kello: 10:00 – 16:30
Paikka: Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö, kehittämisyksikkö
Mikonkatu 8 A 9.krs, 00100 Helsinki (Aikatalo)

Melba – työkyvyn arviointimenetelmän avulla arvioidaan ja verrataan työn psykososiaalisia vaativuustekijöitä suhteessa henkilön taitoihin. Vertailun avulla tunnistetaan työnhakijan taidot ja työtehtävän yhteensopivuus; millä alueella työn vaativuus ja työntekijän valmiudet vastaavat toisiaan, millä alueella työ on liian kuormittavaa vai ovatko henkilön taidot yli työn vaativuuden.
Arvioitavat psykososiaaliset tekijät käsittävät kognitiiviset, sosiaaliset, työskentelytapaa kuvaavat tekijät sekä psykomotoriset ja akateemiset vaativuus- ja taitotekijät. Esimerkiksi oppiminen, muistaminen, vuorovaikutustaidot, omatoimisuus, tarmokkuus ja puhuminen.

Menetelmän hyödyt ja käyttömahdollisuudet:

Melba soveltuu ammatillisen kuntoutuksen työvälineeksi, työn kuormittavuuden arviointiin kuin työkykyongelmia ratkottaessa. Melbaa hyödynnetään esimerkiksi työhön valmennuksessa, työssä jaksamisen ja työtoiminnassa psykososiaalisten seikkojen arviointiin ja työssä ohjaukseen. Menetelmää on myös hyödynnetty rekrytoinneissa ja työhön paluun järjestelyissä.

Koulutuksen kohderyhmä:

Melba soveltuu laajasti lähes kaikille arvioinnista kiinnostuneille ammattilaisille. Voit työskennellä esimerkiksi työllistymis- ja koulutuspalveluissa, valmennuksessa, ammatillisen kuntoutuksen puolella, työterveyshuollossa tai työturvallisuuden -ja henkilöstöhallinnon parissa. Osatyökyisyys koskettaa nykyään jokaista toimialaa ja ammattiryhmää. Suomen työikäisestä väestöstä vajaalla 2 miljoonalla on jossain vaiheessa elämää pitkäaikaissairaus tai vamma ja kolmannes heistä arvioi, että sairaus tai vamma vaikuttaa työhön ja työmahdollisuuksiin.

Koulutuskokonaisuus:

Koulutus koostuu: Johdantoluento ja ohjaus ennakkotehtävään verkossa (parhaaksi katsomallasi ajalla ennen ensimmäistä lähipäivää), kahdesta lähipäivästä ja etäharjoittelutehtävistä, sekä lopputyöstä. Lopputyössä arvioidaan valitsemaasi työnvaativuutta ja henkilön taitoja, sekä laaditaan niistä vertailuraportti.

Hyväksytyn suorituksen jälkeen osallistuja saa todistuksen (5 op) ja hänelle myönnetään Melba-välineen käyttäjälisenssi.

Hinta 650 €/hlö (ei alv-velv. AVL 4 §) sisältää aamupalan ja päiväkahvit

Ilmoittaudu koulutukseen 5.9 mennessä

Lisätietoja: Pauli Leinonen, pauli.leinonen@vamlas.fi Puh. 044 734 5845

Peruutusehdot:
Ilmoittautumiset ovat sitovia. Voit perua ilmoittautumisen maksutta 1.9 saakka. Sen jälkeen perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos esteitä tulee tämän jälkeen, kollegasi on tervetullut puolestasi.

 

 

Jaa tämä: