keskiviikko, 02. marraskuunta, 2022 klo 12:30

Verkkotapaamiset: keskiviikkoisin 2.11, 16.11, 30.11 ja 14.12.2022
Kello: 12.30–16.00
Paikka: Teams verkkokoulutus

Melba-työkyvyn arviointimenetelmän avulla arvioidaan ja verrataan työelämän yleisiä vaativuustekijöitä suhteessa henkilön taitoihin. Vaativuus- ja taitotekijät ovat esimerkiksi: oppiminen, muistaminen, vuorovaikutustaidot, omatoimisuus, tarmokkuus, taito arvioida itseä ja ryhmätyöskentely. Vertailun avulla tunnistetaan työnhakijan taidot ja työtehtävän yhteensopivuus; millä alueella työn vaativuus ja työntekijän valmiudet vastaavat toisiaan, millä alueella työ on liian kuormittavaa vai ovatko henkilön taidot yli työn vaativuuden.

Menetelmän hyödyt ja käyttömahdollisuudet:

Melba soveltuu ammatillisen kuntoutuksen työvälineeksi, työn kuormittavuuden arviointiin sekä työkykyongelmien ratkaisemiseen. Menetelmää voi käyttää myös rekrytoinnissa, määrittelemällä valintakriteerit työpaikkailmoitukseen ja hyödyntämällä niitä työhaastattelussa. Melbaa hyödynnetään myös työhön valmennuksessa henkilön arviointiin ja työllistymisen tukemiseen. Soveltuu mainiosti asiakkaan ja työntekijän välisen vuorovaikutuksen tukemiseen suunniteltaessa palveluiden tarvetta ja jatkopolkuja.

Ilmarisen työkykyriskien ennakoinnista ja tutkimuksesta vastaavan johtajan.LT, dos. Kari-Pekka Martimon blogikirjoitus https://vamlas.fi/6346-2/

Koulutuksen kohderyhmä:

Melba soveltuu kaikille arvioinnista kiinnostuneille ammattilaisille. Voit työskennellä esimerkiksi työllistymis- ja koulutuspalveluissa, valmennuksessa, ammatillisen kuntoutuksen puolella, työterveyshuollossa tai työturvallisuuden -ja henkilöstöhallinnon parissa. Osatyökyisyys koskettaa nykyään jokaista toimialaa ja ammattiryhmää.

Koulutukseen sisältyy:

Verkossa tehtävä ennakkotehtävä, neljä etätapaamista, joiden välissä suoritetaan itsenäisesti etäharjoittelutehtäviä sekä lopputyö. Lopputyössä arvioidaan valitsemaasi työnvaativuutta ja henkilön taitoja, sekä laaditaan niistä vertailuraportti.

Hyväksytyn suorituksen jälkeen saat todistuksen ja sinulle myönnetään Melba-välineen käyttäjälisenssi. Koulutuksen laajuus on 5 op.

Hinta 890 €/hlö (ei alv-velv. AVL 4 §) sisältää koulutusmateriaalit (sähköiset ja manuaaliset arviointioppaat)

Melba-kertauskoulutus:

Sinulle, joka olet käynyt aikaisemmin koulutuksen ja haluat päivittää osaamisesi, niin olet tervetullut koko koulutukseen tai minimissään toiseen ja viimeiseen koulutuskertaan. Koulutukseen sisältyy sähköiset arviointioppaat

Hinta 290 €/hlö. Ei sisällä manuaalisia arviointioppaita/kirjoja. (sisältää sähköiset)

Hinta 390 €/hlö. Sisältää manuaaliset ja sähköiset arviointioppaat/kirjat.

(hinnat ei alv-velv. AVL 4 §).

Ilmoittaudu koulutukseen pe 23.9. mennessä.

Lisätietoja: Pauli Leinonen, pauli.leinonen@vamlas.fi Puh. 044 734 5845

Kaikki palvelut työllisyys- ja työkykyvn asiantuntijoille ja työnantajille.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 7 vuorokautta ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

Jaa tämä: