torstai, 12. maaliskuunta, 2020 klo 10:00

Hae mukaan Melba-koulutukseen!

Lähipäivät: 12.3. ja 2.4.2020
Kello: 10:00–16:30
Paikka: Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö, kehittämisyksikkö
Mikonkatu 8 A 9.krs, 00100 Helsinki (Aikatalo)

Melba-menetelmän avulla arvioidaan ja verrataan työnhakijan/-tekijän psykososiaalisia työelämätaitoja suhteessa työn vaatimuksiin. Vertailun avulla tunnistetaan työnhakijan taidot ja työtehtävän yhteensopivuus; millä alueella työn vaativuus ja työntekijän valmiudet vastaavat toisiaan, millä alueella työ on liian kuormittavaa vai ovatko henkilön taidot yli työn vaativuuden.
Arvioitavat psykososiaaliset tekijät käsittävät kognitiiviset, sosiaaliset, työskentelytapaa kuvaavat tekijät sekä psykomotoriset ja akateemiset vaativuus- ja taitotekijät. Esimerkiksi oppiminen, muistaminen, vuorovaikutustaidot, omatoimisuus, tarmokkuus ja puhuminen.

Menetelmän käyttömahdollisuudet:

  • rekrytointeihin
  • työssä jaksamisen tukemiseen
  • työhön palaamisen järjestelyihin
  • tehtävien räätälöintiin ja muotoiluun
  • kehityskeskusteluihin
  • sisäisiin koulutuksiin

Koulutuksen kohderyhmä:

Melba soveltuu laajasti lähes kaikille arvioinnista kiinnostuneille ammattilaisille. Voit työskennellä esimerkiksi työllistymis- ja koulutuspalveluissa, valmennuksessa, ammatillisen kuntoutuksen puolella, työterveyshuollossa tai työturvallisuuden -ja henkilöstöhallinnon parissa. Osatyökyisyys koskettaa nykyään jokaista toimialaa ja ammattiryhmää. Suomen työikäisestä väestöstä vajaalla 2 miljoonalla on jossain vaiheessa elämää pitkäaikaissairaus tai vamma ja kolmannes heistä arvioi, että sairaus tai vamma vaikuttaa työhön ja työmahdollisuuksiin.

Koulutuskokonaisuus:

Koulutus koostuu: Johdantoluento ja ohjaus ennakkotehtävään verkossa (parhaaksi katsomallasi ajalla ennen ensimmäistä lähipäivää), kahdesta lähipäivästä ja etäharjoittelutehtävistä, sekä lopputyöstä. Lopputyössä arvioidaan valitsemaasi työnvaativuutta ja henkilön taitoja, sekä laaditaan niistä vertailuraportti.

Hyväksytyn suorituksen jälkeen osallistuja saa todistuksen (5 op) ja hänelle myönnetään Melba-välineen käyttäjälisenssi.

Hinta 750 €/hlö (ei alv-velv. AVL 4 §) sisältää aamupalan ja päiväkahvit

Ilmoittautuminen on jo päättänyt. Seuraava koulutus 10.9.20220

Lisätietoja: Pauli Leinonen, pauli.leinonen@vamlas.fi Puh. 044 734 5845

Peruutusehdot:
Ilmoittautumiset ovat sitovia. Voit perua ilmoittautumisen maksutta 2.3.2020 saakka. Sen jälkeen perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos esteitä tulee tämän jälkeen, kollegasi on tervetullut puolestasi.

Jaa tämä: