lauantai, 09. toukokuunta, 2020 klo 00:00

Leikkipäivä-viikkoa vietetään viikolla 19. Se huipentuu valtakunnalliseen Leikkipäivään lauantaina 9.5. Mukana menossa on myös Tanhupallo, jonka videoita julkaistaan ennen h-hetkeä Leikkipäivän fb-sivulla

Leikkipäivän teemana on tänä vuonna ”Leikki yhdistää”, jolla halutaan nostaa esiin leikin monia yhteen kokoavia ominaisuuksia.

Leikki yhdistää toiveita ja todellisuutta, satua ja totta. Leikki yhdistää monenlaisia lapsia, sukupolvia, eri kulttuuri- ja kielitaustoista tulevia, ihmistä ja ympäristöä. Leikissä yhdistyy monia tärkeitä asioita kuten oppimista, iloa ja vuorovaikutusta.

Tänä vuonna leikitään kotona!

Tänä keväänä leikin teemapäivää vietetään perhepiirissä. Koronaviruksen vuoksi valtakunnallisen Leikkipäivän väkeä kokoavat tapahtumat siirtyvät järjestettäväksi myöhempään ajankohtaan.

Toivomme, että haastavista olosuhteista huolimatta perheissä eri-ikäiset innostuvat juhlimaan leikkiä yhdessä. Yhteinen leikki ja yhdessä koettu ilo synnyttävät yhteenkuuluvuutta, joka puolestaan lisää luottamusta niin toisiin kuin tulevaan.

Leikkipäivää viettäviä kannustetaan askartelemaan ikkunaan aurinko. Aurinko kuvastaa leikin tuomaa iloa ja valoa ja kertoo, että meillä leikitään.

Ohjeet auringon askartelemiseen löytyvät täältä: aurinko_leikkipaiva (pdf)
(Laatinut Ritva Lehtovaara, Minua kuullaan -hanke)

Vamlas kuuluu Leikkipäivä-verkostoon ja on ollut valmistelemassa esteetöntä leikkipäivää Minua kuullaan -hankkeen kautta.

STT:n artikkeli leikkipäivästä

Lisää aiheesta:
Anu Lönnqvist: Entä jos lapsi ei leiki 

Jaa tämä: