keskiviikko, 25. syyskuuta, 2019 klo 10:00

Hae mukaan uudistuneeseen IMBA-koulutukseen

Lähipäivät: 25.9 ja 30.10
Kello: 10:00 – 16:30
Paikka: Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö, kehittämisyksikkö
Mikonkatu 8 A 9.krs, 00100 Helsinki (Aikatalo)

IMBA – työkyvyn arviointimenetelmän avulla arvioidaan ja verrataan työn fyysisiä vaativuustekijöitä suhteessa henkilön fyysiseen kykyyn. IMBAn määreisiin kuuluvat esimerkiksi istuminen, käveleminen, kuuleminen ja näkeminen. Fyysisten määreiden lisäksi arvioidaan ympäristön olosuhteita ja työturvallisuustekijöitä.

Menetelmän hyödyt ja käyttömahdollisuudet:
IMBA soveltuu ammatillisen kuntoutuksen työvälineeksi, työn kuormittavuuden arviointiin kuin työkykyongelmia ratkottaessa. IMBAa hyödynnetään esimerkiksi työhön valmennuksessa, työssä jaksamisen ja työtoiminnassa fyysisten seikkojen arviointiin ja työssä ohjaukseen. Menetelmää on myös hyödynnetty rekrytoinneissa ja työhön paluun järjestelyissä.

Koulutuksen kohderyhmä:
IMBA soveltuu laajasti lähes kaikille arvioinnista kiinnostuneille ammattilaisille. Voit työskennellä esimerkiksi työllistymis- ja koulutuspalveluissa, valmennuksessa, ammatillisen kuntoutuksen puolella, työterveyshuollossa tai työturvallisuuden -ja henkilöstöhallinnon parissa. Osatyökyisyys koskettaa nykyään jokaista toimialaa ja ammattiryhmää. Suomen työikäisestä väestöstä on vajaalla 2 miljoonalla on jossain vaiheessa elämää pitkäaikaissairaus tai vamma ja kolmannes heistä arvioi, että sairaus tai vamma vaikuttaa työhön ja työmahdollisuuksiin.

Koulutus koostuu: Johdantoluento ja ohjaus ennakkotehtävään verkossa (parhaaksi katsomallasi ajalla ennen ensimmäistä lähipäivää), kahdesta lähipäivästä ja etäharjoittelutehtävistä, sekä lopputyöstä. Lopputyössä arvioidaan valitsemaasi työnvaativuutta ja henkilön taitoja, sekä laaditaan niistä vertailuraportti.

Hyväksytyn suorituksen jälkeen osallistuja saa todistuksen (4 op) ja hänelle myönnetään IMBA-välineen käyttäjälisenssi. Koulutuksen suorittaneet saavat käyttää sekä IMBA laaja- että uutta IMBA suppea -lomaketta.

Hinta 650 €/hlö (ei alv-velv. AVL 4 §) sisältää aamupalan ja päiväkahvit

Ilmoittaudu koulutukseen 12.9 mennessä

Lisätietoja: Pauli Leinonen, pauli.leinonen@vamlas.fi Puh. 044 734 5845

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Peruutusehdot:
Ilmoittautumiset ovat sitovia. Voit perua ilmoittautumisen maksutta 15.9 saakka. Sen jälkeen perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos esteitä tulee tämän jälkeen, kollegasi on tervetullut puolestasi.

 

 

Jaa tämä: